NFB
2018-08-16 8:34

Hieronder in het kort de opzet van de NC in 2018

Het NC klassement is een landelijk klassement dat wordt opgebouwd uit 4 competities, dat zijn de landelijke NC, de FLB NC, de PBH 1e klasse NC en de PBH 2e klasse NC. Na de wedstrijd in Vlist van woensdag 8 augustus is het De Samenwerking klassement en het ROC Friese Poort klassement in elkaar geschoven om de selectie van het landelijke deel van de NC vast te stellen.

Dispensatie om in een andere NC competitie te springen dan waarvoor je wordt ingedeeld is niet mogelijk. De indeling is bekend en kan worden ingezien via de links onderaan dit bericht.

In Het NC klassement start je met 1 afstand, dat is namelijk jouw totaal in het districtsklassement gedeeld door 7, ook wanneer je geen vol klassement hebt. Deze startafstand kun je niet meer uit het NC klassement springen. In alle 4 de NC competities staan 4 wedstrijden met elk 3 voorronde sprongen en 2 finale sprongen op het programma, met 3 of 5 finalisten per groep. Van de maximaal 12 voorronde sprongen in de NC, worden de beste 4 opgeteld bij je startafstand, dit maakt samen het NC eindklassement.

Link naar:
Pollepleats Nationale Competitie Klassement

Er vanuit gaande dat er niet teveel wedstrijden in de NC afgelast worden, is het NC eindklassement leidend voor de deelnemersselectie en springvolgorde bij het Nederlands Kampioenschap.

Bij de Meisjes, Dames, Jongens en Junioren is de minimum deelname aan het NK per district 3 deelnemers en bij de Senioren zijn dat er 6. Om het inhalen van afgelaste wedstrijden in goede banen te leiden, zijn 2 NC arbiters ingesteld. André Faaij is de NC arbiter voor alle NC wedstrijden in Holland en Sietse Hilbrand Boschma is de NC arbiter voor alle NC wedstrijden in Friesland.


Meer in detail kun je de reglementen van de NC lezen via deze link:
Reglement Nationale competitie

Hieronder de indeling van de springers


Indeling Pollepleats Nationale competitie

Indeling Pollepleats Nationale competitie 1e klasse PBH

Indeling Pollepleats Nationale competitie 2e klasse PBH