2018-08-27 20:02

Ook Jaco de Groot (Woerden) en Reinier Overbeek (Benschop) wonnen het klassement en zodoende hebben de Hollandse polsstokverspringers een uitstekende uitgangspositie voor het Nederlands Kampioenschap, aankomende zaterdag in Burgum.

Jaco de Groot (Woerden) liet in de afgelopen weken al zien heer en meester te zijn in de senioren-categorie en dit bleek ook in Polsbroekerdam weer. Met 19.71 meter bleef hij Thewis Hobma (Harlingen) nipt voor. Het slecht bezette seniorenveld liet geen onuitwisbare indruk achter in Polsbroekerdam. Rian Baas (Utrecht) completeerde het podium, maar zijn afstand van 18.93 meter was verre van wat hij eerder in het seizoen heeft laten zien.

Bij de dames wist Dymphie Baas (Oudewater) zien haar vorm weer bijna terug te hebben. Met twee 15-meter sprongen pakte zij de winst in de wedstrijd, én in het klassement van de Polleplaets Nationale Competitie. Wendy Helmes (IJsselstein) had pas twee afstanden in haar klassement – wegens een blessure moest zij twee wedstrijden overslaan – maar plaatste zich in twee sprongen alsnog gemakkelijk voor het Nederlands Kampioenschap. Anneke Broersma (Lemelerveld) pakte met 13.88 meter een tweede plaats bij de dames.

Tussen de buien door liet Jan-Teade Nauta (IJlst) zien zeer goed uit de voeten te kunnen op de schansen van Polsbroekerdam. Met 19.97 meter sprong hij een nieuw persoonlijk record en was hij ook verder dan de senioren. Hiernaast sprong hij ook nog 19.08 meter en dus was hij de smaakmaker in Polsbroekerdam. Haastrechtenaar Lucas van Eijck werd tweede met 17.14 meter, echter is dit niet voldoende om het Nederlands Kampioenschap te behalen.

Bij de jongens en meisjes waren er geen verrassingen. De wedstrijd werd hier gewonnen door Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld). Hiermee laten zij zien helemaal klaar te zijn voor het Nederlands Kampioenschap, aankomende zaterdag in Burgum.