Stichtse Vecht
2021-08-30 21:20


Meike Cazant Nederlands Kampioen polsstokverspringenAfgelopen zaterdag is Meike Cazant in haar eigen dorp Kockengen Nederlands Kampioen polsstokverspringen geworden in de categorie Meisjes tm 10 jaar.

Een mooi succes voor Meike die zaterdag haar beste seizoenprestatie van 8,16 meter bekroond zag worden met deze bijzondere titel. In 2017 wist haar grote zus Lisanne deze titel ook al eens te winnen. Dat was toen in het Friese Buitenpost.

Er was meer succes voor polsstokvereniging Stichtse Vecht. Naast de titel voor Meike Cazant wist Jarmo Timmens uit Haarzuilens de derde prijs binnen te slepen bij de jongens t/m 10 jaar. Ook Martin den Boer uit Wilnis en lid van de vereniging, deed het uitstekend met een finaleplaats bij de jongens 11-12 jaar.

De wedstrijd in Kockengen was, mede dankzij het mooie weer, zeer geslaagd. Er waren veel verre sprongen te zien en menig persoonlijk record sneuvelde. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door Derk Boswijk (lid van de tweede kamer voor het CDA en woonachtig in Kockengen) een bord onthult waarin de rol van polsstokverspringen in ons immateriële erfgoed werd toegelicht. Meer info: >> Immaterieel_erfgoed


Vanwege de coronamaatregelen was er beperkt ruimte voor toeschouwers. De wedstrijd werd voor de thuisblijvers goed in beeld gebracht via een livestream. Deze is terug te kijken via de >> Live-stream