PBH
2024-04-01 9:43

Update fierljepvereniging de WERV (Veenendaal). ----
Lieve polsstokvrienden,

In de laatste polshoogte van april 2023 hebben wij onszelf voorgesteld. Sindsdien heb je misschien weinig meer van ons gehoord. In dit bericht willen we je op de hoogte brengen van waar we nu staan.

Eerst terug in de tijd: Na 4 jaar voorbereiding, we waren al in 2019 gestart, zou het gaan lukken om in 2023 een jeugdschans te bouwen in Veenendaal, om daar trainen te gaan geven. Er was er een akkoord op een stuk grond, en er was voldoende geld om te bouwen, dus niks leek ons in de weg te staan.

Zoals je begrijpt liep het anders dan gehoopt. Bij het benaderen van lokale aannemers, merkten we dat het voor iemand die de sport niet kent lastig is om een goede offerte te maken voor het bouwen van een jeugdschans. Uiteindelijk is het contracteren van een aannemer niet gelukt. Toen vervolgens onze voorzitter, Doriene, besloot om vanuit Veenendaal terug te verhuizen naar het Groene Hart (Driebruggen) hadden we een nieuwe uitdaging. We zouden dan immers niet alleen zonder voorzitter, maar ook een trainer missen.

Ondanks dat we ons best gedaan hebben om een nieuwe voorzitter (en trainer) te vinden, is dat niet gelukt. Waarmee we hebben besloten pas op te plaats te maken. Dat betekent dat we heel dankbaar zijn voor het vele plezier dat we samen hebben gehad. En dat we helaas hebben besloten te stoppen met het initiatief. We vinden namelijk dat we voldoende lokale slagkracht moeten hebben om van start te gaan.

Wat we geleerd hebben? We staan nog steeds achter ons plan*! Soms kan het zijn dat het niet uitpakt, zoals je van tevoren had gehoopt. En dat we samen veel meer kunnen dan alleen. Oók als je van sommige dingen helemaal geen kaas gegeten hebt.

Groet,

Doriene, Wander, Jelle en Floris.
====
Ons plan had eigenlijk drie ingrediënten, en dat zijn:

Twee (of meer) mensen die bereid zijn om een jaar of 3-4 zich in te zetten om een locatie te vinden om te gaan springen.

Minimaal twee trainers die bereid zijn om twee seizoenen op rij, minimaal 1x per week trainen te gaan geven.
- Elkaar ieder jaar recht in de ogen aankijken met de vraag of we het nog zien zitten om nog een jaar verder te gaan. Waarbij het helemaal goed is, als iemand besluit dat het goed geweest is.

Alle overige, ook belangrijke, dingen die volgen als deze drie op orde zijn.

Dus: Mocht je dit lezen, en nog ergens een kans zien om het springen ergens op de kaart te zetten. Het kán! Én het kan natuurlijk ook zijn dat je tot de conclusie komt dat het niet lukt. En dat is dan ook goed.