Linschoten
2024-05-20 7:55

Reinier Overbeek noteert verste dagsprong en pakt de winst in Linschoten

Vorige week is de aftrap van het polsstokseizoen 2024 gegeven in Kockengen, de springers hebben direct de toon gezet met uitzonderlijke prestaties. Zaterdagavond is in Linschoten gesprongen om de Van Vliet Caravans Cup. De springomstandigheden waren uitstekend met zon en nagenoeg windstille condities.

In de seniorencategorie kwam Reinier Overbeek (Benschop) dit seizoen voor het eerst in actie. Hij sprong in de eerste groep en liet direct zien dat hij in uitstekende vorm is door in zijn derde sprong een afstand van 20.79 meter op het scorebord te zetten. Dit bleef ook in de tweede groep van de senioren de te kloppen afstand van de wedstrijd. In zijn eerste sprong rook Erwin Timmerarends (Bodegraven) volgens de commentator het balletje dat in het zandbed ligt om de verste afstand te markeren en sprong er bijna bovenop. Hij noteerde de tweede 20-meter afstand van de wedstrijd met een afstand van 20.15 meter. Sander van Vliet (Oudewater) zette in zijn tweede sprong de polsstok bijna stil en klom rustig door naar de top waarmee tot 20.14 meter kwam. Rian Baas (Gouda) zat in zijn derde sprong heel dreigend in de stok maar wist die niet over het dode punt te krijgen en haalde een nat pak. Vanwege onweer werd er geen finale gesprongen en daarmee bepaalde de uitslag van de voorronde dat Overbeek dit jaar de Van Vliet Caravans Cup mee naar huis mag nemen. Met Timmerarends en Van Vliet als nummers 2 en 3 stond hij op het podium.

Bij de dames liet Tessa Kramer (Amersfoort) in de eerste ronde al zien wat zij waard is door met een prachtige sprong de leiding in haar categorie te nemen met een afstand van 15.52 meter. Onder aanmoediging van haar coach om door te klimmen zette Laura Maaijen (Haastrecht) in haar tweede sprong een mooie afstand van 14.88 meter neer. Joriene Baas (Oudewater) zette in de tweede ronde de stok stil en benaderde haar concurrente Kramer tot op 1 centimeter en noteerde 15.51 meter. In haar derde sprong maakte Baas een mooie pirouette om de stok maar dit bracht haar niet de winst van de wedstrijd. Die ging naar Kramer met Baas en Maaijen als nummers 2 en 3.

In de juniorencategorie verschenen maar vier springers op het plankier. Hidde van Dam (Montfoort) moest vorige week in Kockengen genoegen nemen met een tweede plek en wilde op zijn thuisschans natuurlijk de winst graag op zijn naam schrijven. In zijn eerste sprong kon hij de polsstok al helemaal uitklimmen en kwam tot 19.61 meter. Harmen Timmerarends (Montfoort) stond na de eerste twee sprongen op plek 4 bij de junioren maar wist in de derde sprong toch tot een podiumplek te komen. Met een mooie sprong recht over het water en snel klimwerk pakte hij de 2e plek met een afstand van 19.07 meter. Wessel Schenk (Schoonhoven) maakte het podium compleet met 17.56 meter.>/p>

Bij de jongens stond Julian van der Wind (Linschoten) na de eerste ronde op plek 1 met een afstand van 14.96 meter. In de tweede ronde werd hij door Sander Kastelein (Zegveld) die 15.86 meter noteerde, van de eerste plek verstoten en ook Nikolay Lodder (Oudewater) sprong hem met 15.08 meter voorbij. In ronde 3 deed Van der Wind een gooi naar de winst met een prachtige sprong, maar zijn afstand van 15.69 meter was net niet genoeg om Kastelein voorbij te springen. Kastelein nam de Van Vliet Caravans Cup mee naar huis en Van der Wind en Lodder maakten de top 3 compleet.In de categorie meisjes topklasse wist Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) haar concurrentes wederom achter zich te laten. Zij pakte de winst in haar categorie met een mooie afstand van 13.90 meter. Julia van der Kleij (Bodegraven) zette in haar laatste sprong een nieuw persoonlijk record van 13.56 meter op het scorebord. Dit was goed voor de tweede plek bij de meisjes. Derde werd Tessa van Vliet (Nieuwkoop) met haar beste seizoensprestatie van 12.89 meter.

Komende zaterdag 25 mei wordt om 15.00 uur in Zegveld gesprongen om de Verburg Kaas Bokaal.