Linschoten
2024-06-09 14:28

Tessa Kramer wint in een winderig Linschoten

Afgelopen zaterdag was de eerste klasse wedstrijd in Linschoten. De springers hadden een harde wind die vaak van richting wisselde. Het zorgde ervoor dat de Installatie van der Vaart Bokaal spannend tot het einde was bij verscheidene categorieën.

Polsstokverspringer Rian Baas (Gouda) stond in de seniorencategorie ver boven de concurrentie. Na een natsprong behaalde hij een magnifieke afstand (21.10m), waarmee hij comfortabel de trofee binnen sleepte. Ook veroverde hij het leidersshirt van het ABZ Diervoeding klassement. De strijd voor de overige finaleplekken lag open tot het einde. Ronald van Bemmel (Utrecht) startte zijn wedstrijd met een persoonlijk record van 18.77m. Hiermee ging hij als vierde de finale in, samen met Daniel Cluistra (Haastrecht), die een 18.99m op het scorebord wist te krijgen. Lucas van Eijk (Haastrecht) sprong eerder een 18.97m. Eenmaal in de finale sprong Ronald een mooi pr van 19.17m, waarna er geen wijzigingen meer waren in de beste afstanden.

Bij de dames wist klassementsleidster Tessa Kramer (Amersfoort) ruimschoots te winnen met een mooie serie van 16 meter sprongen. Ze eindigde met een respectabele 16.79m. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Laura Maaijen (Haastrecht) hadden verder een leuke strijd voor de tweede plek, waar Laura (15.25m) die wist te claimen. Demi deed haar best om dat te verslaan, maar helaas bleef zij hangen op een afstand van 15.04m.

Bij de junioren was de strijd om de eerste plek het spannendste. In de voorrondes sprong Hidde van Dam (Montfoort) 20.12m, waarmee hij de voorrondes won. Harmen Timmerarends (Montfoort) wist een afstand te bereiken van 19.79m, wat zijn nieuwe pr is geworden. Mark van der Horst (Schoonhoven) ging verder nog de finale in na het bereiken van een 17.81m. Alle drie de finalisten namen het nodige risico, waarna Mark net boven de rest eindigde (20.14m).

Er waren bij de jongens categorie maar vier deelnemers aanwezig. De klassementsleider, Julian van der Wind (Linschoten), sprong drie keer nat, waardoor het zetten van een afstand voor de resterende jongens voldoende bleek te zijn voor het behalen van een finaleplek. Jelle de Ruijter (Oudewater) wist een 15.09m te bereiken in de voorrondes en verbeterde dit tot 15.61m in de finale. Sander Kastelein (Zegveld) sprong in de voorrondes minder dan Jelle, maar had een 16.17m in de finale. Thomas Meijer (Zegveld) was de man die verslagen moest worden vandaag; hij sprong in de voorronde een pr van 16.00m en wist dit met 2 cm te verbeteren in de finale. Hiermee pakte hij een welverdiende tweede plek.

Nederlands kampioene Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) wist wederom bij de meisjes te winnen. Na een openingssprong van 13.74m had zij de wedstrijd al gewonnen. Esther Wesselink (Montfoort) en Julia van der Kleij (Bodegraven) werden respectievelijk tweede en derde, met afstanden van 13.05m en 12.97m.

De springers mogen komende woensdag om 19.00 proberen de schansen van Zegveld te trotseren en de Snacker Dekker bokaal te winnen.