Vlist
2024-06-23 16:52

Zonnige zaterdag bij polsstokverspringen in Vlist

De Samenwerkingsbokalen waren gepoetst en stonden te glimmen. Toen we vorige week vernamen dat ABZ Diervoeding de nieuwe bedrijfsnaam wordt. Dankbaar voor de jarenlange steun en prettige samenwerking met onze club hebben we op een zonnige zaterdag in alle 15 categorieën gestreden om de Samenwerkingsbekers.

Erwin Timmerarends ( Bodegraven) won de wedstrijd na een serie prachtige sprongen met 20.75 m. Ricardo Faaij (Haastrecht) werd na goede serie sprongen met 19.55 m. tweede voor Sander van Vliet ( Oudewater) 18.29 m. Finale plaatsen waren er voor Wouter van Midden (Vlist) en Maik Backx (Haastrecht). Ook Matthieu van Vuren haalde de finale en maakte daarin zijn 1000 ste sprong in zijn polsstokloopbaan en ontving een oorkonde.

Bij de dames liet Tessa Kramer (Schoonhoven) zien dat ze terecht het leidersshirt van het ABZ diervoeders klassement draagt, op haar thuisschans kwam ze tot 15.88m. Ook Kimberly Slootjes (Haastrecht) komt in vorm haar 14.86 m was de beste afstand van haar dit seizoen. Derde in de wedstrijd Demi Groothedde (Jaarsveld) 14.44m. Bij de junioren zat het venijn in de laatste sprongen, hier leek Hidde van Dam (Montfoort) met een keurige 19.57 m de wedstrijd te winnen Mark van de Horst (Schoonhoven) dacht er anders over en wipte er op wilskracht in de laatste sprong net overeen met 19.85 m. en won hiermee de bokaal. Ruben van Eijk (Vlist) nam de derde prijs in ontvangst.

Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) is bij de meisjes groep nog ongeslagen ook in Vlist won ze met 14.26 m. voor Esther Wesseling (Montfoort) 12.30 m. en Isabel Overbeek (Benschop) 12.25 m.

Willem de Groot (Lopik) liet een bijzondere sprong zien 15.79m. winnend en een persoonlijk record. Nikolaj Lodder (Oudewater) 15.29 m. en Martin de Boer (Wilnis) 15.11m. stonden op het podium.

Carla Bos werd in het zonnetje gezet na 20 jaar in het bestuur van polsstokclub ”De Vlist” werd ze benoemd tot Lid van Verdiensten voor al haar werk en inzet. Het zonnetje zorgde voor prettige sfeer en was het gezellige vertoeven aan de schansen in Vlist en mooi begin van de zomer.

De midweekse wedstrijd is aankomende woensdag in Jaarsveld, zaterdag 29 juni is er een volledige wedstrijddag in Polsbroekerdam, met om 15.00 uur de 1e klasse wedstrijd om de Jeva bokaal .