Vlist
2024-08-18 18:11

Hidde van Dam blinkt uit bij Hollands Kampioenschap in Vlist

Onder prachtige weersomstandigheden werd het ontspannen Hoffman DME Techniek Hollands Kampioenschap gehouden in Vlist. De hele vereniging zette zich in om er een mooi evenement van te maken, waarbij op typische "Vlister" wijze tot op het laatste moment van alles geregeld werd. Veertien deelnemers van onze club stonden op de wedstrijdlijst, terwijl de andere leden, van groot tot klein, er een geslaagde dag van maakten. Wethouder van Sport van de gemeente Krimpenerwaard, Irma Bultman, reikte de prijzen en kransen uit.

De strijd bij de senioren was tot de laatste sprongen enorm spannend. De acht finalisten sprongen afstanden die dicht bij elkaar lagen. Lucas van Eijk (Haastrecht) ging als achtste de finale in, maar wist zich met een sprong van 19,96 meter naar het podium te werken. Jaco de Groot (Kamerik) sprong 20,12 meter, maar werd net verslagen door kampioen Reinier Overbeek (Benschop), die 20,29 meter sprong.

Bij de dames won Tessa Kramer (Schoonhoven) met 16,00 meter de titel Hollands Kampioen. Ze leverde een unieke prestatie door nu alle grote kampioenschappen, inclusief het Fries Kampioenschap, te hebben gewonnen. Suzanne Mulder (Vlist) behaalde met 15,19 meter op haar thuisschans de derde plaats, terwijl Fabiënne Overbeek (Benschop) met 15,26 meter liet zien dat ze goed presteert op grote wedstrijden.

Bij de junioren sprong Wessel Schenk (Schoonhoven) zijn beste seizoenprestatie van 18,43 meter, terwijl Mark van de Horst (Schoonhoven) met een enorme inzet 18,84 meter sprong. De man van dit kampioenschap werd echter Hidde van Dam (Montfoort), die in de voorronde al de verste sprong met 20,44 meter liet zien. In de finale verbeterde hij zich met een prachtig nieuw schansrecord van 20,74 meter, waarmee hij ook de winnaar werd van de Bronzen Springer, de prijs voor de verste sprong tijdens het Hollands Kampioenschap.

Bij de jongens won Nikolaj Lodder (Oudewater) met 16,68 meter, gevolgd door Thomas Meijer (Zegveld) met 16,10 meter en Julian van de Wind (Linschoten) met 15,99 meter. Een verrassende uitslag was ook te zien bij de meisjes, waar Isabel Overbeek (Benschop) met 14,09 meter won, voor favoriet Gemma van Oostrum (Woerdense Verlaat) met 13,67 meter en Tessa van Vliet (Nieuwkoop) met 13,31 meter.

Terwijl de jeugd hun eerste sprongen op het mooie springkussen van sponsor Hoffman DME maakte en het publiek genoot van een hapje en een drankje, was het heerlijk toeven aan de oever van de Vlist.

We maken ons op voor de laatste wedstrijden om het ABZ Diervoeding klassement. De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande vrijdagavond in Zegveld om de Boer Bert Bokaal om 18.30 uur.