2005-05-22 19:18

Polsstokverspringers doen aan promotie

De polsstokverspringers hebben afgelopen zaterdag flink aan promotie gedaan. Zij boden de toeschouwers een prima opgebouwde wedstrijd aan die, in drie van de vier, groepen, pas in de finale werd beslist

De verste afstand van de wedstrijd, die in Polsbroekerdam onder prima omstandigheden werd versprongen, kwam op naam van Jaco de Groot.

De 20 jarige junior springer, die in de voorrronde al een mooie afstand van 16.77m had laten noteren, sprong in zijn tweede finalesprong de verste afstand van de middag en kwam uit op een fantastische afstand van 17.80m. Hij moest wel vol aan de bak, want Gerwin van Vliet, uit Woerden, had in zijn eerste finalesprong al een afstand van 17.23m ( een afstand waarmee hij tweede werd) weten te overbruggen. Jaarsvelder Bastiaan de Bruijn werd met een keurige 15.63m derde in de juniorengroep.

Met 17.44m pakte Erik Bos uit Waarder de dagtitel in de senioren-groep. Hij sprong deze afstand (net als de andere finalisten in deze groep) al in voorrronde. Ook pakte hij met deze afstand de leiderstrui over van Theo van Kooten. Pieter Verweij, die al vroeg in het seizoen in vorm lijkt, pakte met 17.21m het zilver, en een getergde Tino Leliveld, uit Bodegraven, wist met 17.16m de derde plek voor zich op te eisen.

Ook de jongens maakten er een spannende wedstrijd van. Uiteindelijk wist Kenneth Broos, uit Linschoten, met 14.53m aan het langste eind te trekken. Hij werd op de voet gevolg door Jan-Willem de Groot, uit Kamerik, die 14.37m sprong. Corné Spruit, uit Snelrewaard, werd met 13.73m derde.

Bij de dames zag het er lange tijd uit dat Liesbeth de With er met de winst vandoor zou gaan. De Benschopse sprong al in voorronde een hele mooie afstand van 13.13m. Het leverde haar wel de leiderstrui op, maar niet de dagoverwinning, want die ging naar Margriet Kamphof, die in de finale een afstand van 13.25m wist te overbruggen. Met 12.50m pakte Carla Bos,uit Bodegraven, het brons.

Volgende week zaterdag 28 mei wordt er vanaf 14.00 uur weer gesprongen. In Linschoten wordt dan gestreden om de Vlisterbokaal.