2006-05-14 21:52

Erik Bos start met overwinning

Bij de eerste wedstrijd polsstokverspringen van dit seizoen, afgelopen zaterdag in Linschoten, deed Erik Bos waar hij vorig seizoen mee geeindigd was, namelijk winnen.

De 32 jarige springer uit Waarder pakte met 16.83m de titel, om de van der Woude autobokaal, bij de senioren, waar nogal wat springers (Theo van Kooten, Remco van de Berg, Pieter Verweij) ontbraken. Toch was Bos tevreden met zijn afstand. “Ik sprong vanmiddag, in verband met een lichte blessure, op zo’n zeventig procent van m’n kunnen, en dan is het toch lekker dat je gelijk de titel kunt pakken“.

De bij de senioren debuterende Bastiaan de Bruijn werd met 16.29m keurig tweede, en was daar heel tevreden mee. “Ja natuurlijk, het ging vanmiddag best lekker, en als ik in m’n laatste poging niet zo uit koers was gegaan, had er misschien wel meer in gezeten“ aldus de 21 jarige springer uit Lopik. Het brons ging met 15.90m naar Werner Kamphof uit Oudewater.

In de juniorengroep was het deze middag het spannendst. Verrassend pakte, de bij de junioren debuterende, Kenneth Broos met 15.21m de titel. Cornelis de Bruijn, uit Lopik, werd met 15.12m tweede in deze groep, waar de gebroeders (Jan Willem en Jaco) de Groot ontbraken. De “thuisspringende“ Floris van de Elzakker werd met 14.94m derde.

Bij de dames ging de titel met 13.09m naar Margriet Kamphof uit Linschoten. Toch had zij behoorlijke concurrentie te duchten van de jonge Wendy Helmes, uit IJsselstein, die met een keurige 13.03m echter net te kort kwam, en dus op een tweede plek bleef steken. Met 12.79m ging het brons naar de Montfoortse Gelieny van der Paauw.

Corné Spruit stak er in de jongensgroep met kop en schouders bovenuit. Met een hele mooie 14.97m ging de titel terecht naar de 16jarige springer uit Snelrewaard. Op gepaste afstand pakte Anthony Lekkerkerker, uit IJsselstein, met 13.52m het zilver, en de derde plek ging met 13.40m naar Florus de With, uit Benschop.

Volgende week zaterdag is er vanaf 14.00 uur weer polsstokverspringen. Dan gaat de karavaan naar Vlist, waar de nieuwe schansen feestelijk geopend zullen worden.