2006-06-23 11:12

Verslag polsstokverspringen jeugdwedstrijd in Vlist

Een avondwedstrijd, niet echt warm, maar toch een opkomst van 26 jeugdspringers. Ze hebben er zin in...

Door Jeannette van Schaik

Cora deelt de nummers uit en de wedstrijd kan beginnen. Martijn van Ieperen mag dit keer beginnen en laat direct een mooie 7.04 achter zijn naam noteren. De tweede sprong van Jordin Maton is een pr van 6.74 meter. Ook de vierde sprong van Bram van den Berg is een pr. Voor het eerst over de 7 meter, en hoe. Gelijk naar 7.78 meter. Zo volgt er en wedstrijd met heel veel pr’s. Wel 28!!!!!!! Hier kunnen ze op de grote schans niet tegenop. Goed gedaan hoor.

Het leek er lange tijd op dat Thomas van Midden met 8.09 meter bovenaan bleef staan. De hele eerste ronde was het ook zo, tot hij in de tweede ronde zijn kersverse pr verbeterde met 40 centimeter tot een afstand van 8.49 meter. Later bleek het goed te zijn voor de tweede plaats. En of het nog niet ver genoeg was kwam Matthijs van Rooijen met een verassende 8.55 meter, ook voor hem een pr. Goed voor de eerste plaats. Wietse van Schaik had een 8.10 meter in petto. Even was 8 meter te ver, tot Martijn de Wit kwam met een prachtige sprong van 8.16 meter. En ook dit is weer een pr. Het klinkt wel erg leuk zo 8 meter. En met minder val je niet in de prijzen, dus dacht Wilco van Amerongen, ik spring gewoon ook een pr naar 8.47 meter. Een mooie afstand voor de derde plaats. Volgens mij zijn er nog nooit zo veel 8 metersprongen in één wedstrijd gesprongen.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het ook een spannende wedstrijd. Ruben van Rooijen liet een mooie 6.80 meter noteren. Goed voor een eerste prijs. Mirjam Oosterom kwam heel dichtbij met 6.77 meter en ging met de tweede prijs naar huis. Ook Dorine de Wit ging voor een nieuw pr en had met 6.43 meter de derde prijs. Het was een spannende wedstrijd, waar we de pr’s bijna niet voor konden schrijven. Er waren er zelfs die de stok helemaal uit konden klimmen en eigenlijk een topje nodig hadden. Ligt het aan die nieuwe schans of zijn jullie gewoon zo goed? Jullie mogen er zaterdag weer springen. Om 18.30 uur begint de wedstrijd. Ik ben benieuwd of jullie deze verre pr’s nog een keer kunnen verbeteren. Allemaal gefeliciteerd met jullie prijzen en nieuwe pr’s. Zie jullie zaterdag.