2006-07-12 19:55

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Jaarsveld

Een inhaalwedstrijd. Het is dit jaar pas de tweede wedstrijd in Jaarsveld. De andere werden afgelast door regen.

Door Jeannette van Schaik

Dit keer geen regen, heerlijk zonnetje, niet veel wind. Heerlijk springweer dus. Het blijft echter wel rustig. Er melden zich 14 jeugdspringers. Heel apart, dit jaar is het heel gewoon dat er zich meer als 30 melden. Maar niet getreurd het was niet erg. Eindelijk weer eens 3 keer springen, dus ook 3 kansen.

Bij de jeugd va 10 jaar was het al meteen raak met de eerste sprong van Jordin Maton die direct een nieuw pr van 7.28 meter wist te behalen. De eerste ronde bleef dat ook zo, maar in de tweede ronde wist Martijn van Schaik er goed overheen te gaan met een sterke afstand van 7.91 meter.

Tot het einde toe bleef het spannend, maar alleen Johnny Haars wist er nog in de buurt te komen met een afstand van 7.57 meter. Hij ging dit keer met de tweede prijs naar huis.

De afstand van Jordin Maton was goed voor een derde prijs en die van Martijn van Schaik voor de eerste prijs. Bij de jeugd t/m 9 jaar waren er dit keer twee springers die droog aan de overkant wisten te komen. Allereerst Willeke Schalij die met een mooie 6.00 meter de eerste prijs heeft gewonnen.

Gerben van Schaik die na twee natsprongen toch met een nieuw pr van 5.53 meter de tweede prijs wist te behalen. Allen gefeliciteerd met jullie prijs. Het was een gezellige avond.

De volgende wedstrijd is as zaterdag ook in Jaarsveld om 14.00 uur.