2006-08-17 11:20

Hollandse snotaap

De complete ongecensureerde reactie van Jaco de Groot op het artikel in de Volkskrant

Met enige verbazing las ik het verhaal over de polsstokverspringende Friezen van maandag. Uw verslaggever – een Fries ongetwijfeld – zet meteen hoog in door de regerende kampioen af te schilderen als een Hollandse snotaap. Ironisch bedoeld? Is jonge held niet fraaier voor iemand die de magische grens van 20 meter heeft overschreden? Het woord snotaap, uit de boeken over Pietje Bell, wordt in Holland alleen nog maar door oude lieden gebruikt.

Deze 20 jarige snotaap hoopt volgend jaar af te studeren aan de Agrarische Hogeschool te Dronten. Doet niet ter zake, okee. Het vereist wel doorzettingsvermogen. Dat geldt ook voor polsstokverspringen. Snelheid is het belangrijkste bij deze sport. Goede loop en klimtechniek ontwikkel je door intensieve training. Laten we dan en passant timing en een juiste mentaliteit niet vergeten.

Eerlijk is eerlijk, de Friezen zijn 50 jaar geleden begonnen met fierljeppen. Maar het zou wel van moed getuigen als meneer de verslaggever de huidige Hollandse recordhouder in het Utrechtse Kamerik eens met een bezoek zou vereren.

Kamerik

Jaco de Groot