2006-08-25 19:00

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd

Door Jeannette van Schaik

Bij de jeugd was het weer even spannend tot het laatst toe zoals altijd.

De eerste ronde was ik er wel en toen ik wegging stonden de standen als volgt.

Bij de jeugd t/m 9 jaar stond Koos Hagoort op de eerste plaats met een nieuw pr van 6.33 meter. Jens Vlasveld stond op de tweede plaats met 6.26 meter en Gerben van Schaik op de derde plaats met 5.83 meter.

Jullie hebben er nog een mooie verandering in gebracht. De einduitslag was dan ook heel anders. Jens Vlasveld heeft een nieuw pr gesprongen van 6.69 meter en heeft daarmee de eerste prijs gewonnen.

Koos Hagoort wist in de tweede ronde zijn pr nogmaals te verbeteren naar 6.58 meter en heeft daarmee de tweede prijs gewonnen.

Doriene de Wit die de eerste keer nat ging heeft in de tweede ronde een afstand van 6.23 meter neergezet en daarmee de derde prijs gewonnen.

Bij de jeugd vanaf 10 jaar stond de stand als volgt.

Frank van der Wijngaard wist een ieder te verassen met een nieuw pr van 7.18 meter en stond daarmee op de eerste plaats. Teus Korevaar stond op de tweede plaats met een afstand van 7.08 meter en Erik van Oort stond op de derde plaats met 6.94 meter.

In de tweede ronde bleken de afstanden van Teus Korevaar en Erik van Oort niet meer genoeg te zijn voor een prijs. Zij eindigden op resp op een mooie vierde en vijfde plaats.

De sterkste was deze ronde en ook voor deze avond Geert Brokking. Met een afstand van 7.79 meter wist hij de eerste prijs te winnen.

Frank van der Wijngaard die in de tweede ronde weer een nieuw pr sprong nu van 7.38 meter had dit keer de tweede prijs. Heel verdiend, na vorige keer met alle zelfde afstanden toch nog op een zesde plaats te zijn geëindigd.

Op de derde plaats eindigde Arie Jan van der Vlist met een afstand van 7.15 meter.

Allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe pr’s en prijzen. De volgende wedstrijd en tevens helaas alweer de laatste dit seizoen is op zaterdag 2 september om 14.00 uur in Jaarsveld. Deze wedstrijd springen alleen jeugd en ouders. Er is dus geen wedstrijd op de grote schansen. Jullie zijn dit keer de belangrijkste springers.

Ik hoorde zo hier en daar dat er nog ouders zijn die twijfelen om mee te gaan doen. Ga de komende week een keertje mee om te trainen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het echt heel erg leuk is om mee te doen. Zeker voor de actieve jeugd is het geweldig om te zien wat de ouders er van maken. Kom dus allemaal en geef je ouders nog een extra training. Je kunt op de dag van de wedstrijd opgeven.

Kleine tip voor de jeugd! Je kunt ook zelf je ouders opgeven hoor. Misschien is het het laatste zetje was ze nodig hebben om mee te doen. Het word vanzelf omgeroepen dus is het een grote verassing als ze hun naam horen . veel succes allemaal!