2007-05-20 16:19

We zijn weer begonnen!

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd door Jeannette van Schaik.

De winterstop is weer voorbij. Tijd dus weer om te gaan polsstokverspringen. Het is al enige tijd mooi weer geweest en iedereen had reuze zin om gaan te beginnen. Zo was ook Cora er weer om alle gesprongen afstanden te noteren. Ik vond het ook erg leuk om jullie allemaal weer terug te zien. Allemaal weer een jaartje ouder en voor vele van jullie een groep verder.

Om iets over tweeën werd het startsein gegeven. En de strijd kon beginnen. Jullie waren vandaag met 17 jeugdspringers waarvan er 15 in de categorie ouder dan 9 jaar vielen. Het word dus hard trainen dit jaar. Oefenen om de stok toch steeds een stukje verder te zetten en proberen om een verre sprong te maken. Zo ook zaterdag 19 mei in Linschoten. Een sprong onder de 7.35 meter was niet genoeg om in de prijzen te vallen. En dat voor de eerste wedstrijd! De lat ligt hoog en word veel van jullie verwacht. Maar jullie zijn hartstikke fanatiek en jullie kunnen het allemaal goed, dus ga ervoor. Het word vast weer een topjaar met veel verre sprongen en een leuke onderlinge strijd.

Maik Backx en Frank van de Wijngaard sprongen in de eerste ronde al een dikke 7 meter sprong. Maik sprong 7.37 en Frank 7.27 meter. In de tweede ronde verbeterde zij allebei die afstand in 7.78 meter voor Maik en 7.40 meter voor Frank. In de derde ronde sprong Maik exact dezelfde afstand ook 7.78 meter dat goed was voor de eerste plaats (vind ik ook heel knap hoor) en Frank verbeterde zich nog 2 cm naar 7.42 meter. Goed voor een tweede plaats. Het was nog even spannend in de derde ronde. Arie de Wit kwam met een nieuw pr van 7.21 meter heel even op de derde plaats te staan. Hij maakte dat Geert Brokking dan op de vijfde plaats kwam. Geert was daar niet tevreden mee en zette de stok op scherp. Hij moest een poging wagen. Geert had een goede sprong van 7.35 meter en eindigde daarmee op de derde plaats.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het iets minder spannend. Er waren 2 springers in die leeftijdscategorie. Reinier Rietveld en Gerben van Schaik. Ondank hele goede pogingen van Reinier lukte het hem niet om droog de overkant te halen. Gerben lukte het in de eerste ronde ook niet. In de tweede ronde had hij meer geluk en haalde de overkant met een mooie, en winnende afstand van 5.91 meter. In de derde ronde kon hij het niet meer verbeteren.

Allemaal gefeliciteerd met jullie prijs. Ook Erwin Timmerman, Stefan Baas en Auke de Wit gefeliciteerd met jullie nieuwe pr. Heel knap gedaan voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Ik hoop jullie allemaal weer te zien op zaterdag 26 mei om 14.00 uur in Polsbroekerdam.
LET OP!!! de springers van Polsbroekerdam worden om 13.30 uur verwacht in verband met een leuke verrassing.