2008-05-18 19:03

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd

Door Jeannette van Schaik

De openingswedstrijd Nat en Koud

De planning was om 15.00 uur te beginnen, maar het regende nog. Iedereen verzamelde zich in de container waar de meeste elkaar na lange tijd weer zagen. Het was dus niet echt een straf om even te wachten. Maar toch hadden de meeste wel weer zin om te gaan springen. Om ongeveer 15.30 uur werd het droog.

Bij de jeugdschans verzamelde zich 13 fanatieke springers om de strijd weer aan te gaan. Het was even zoeken wie in welke groep zat, maar dat was snel gevonden. De eerste sprong dit seizoen was voor Mirjam Oosterom. Zij opende met een afstand van 6.63 meter. Daar sprong Robin van Duin direkt overheen, met een afstand van 6.54 meter. Remco, Linschoten is zijn thuisschans, ging zelfs richting 7 meter. Op 4 centimeter na redde hij dit.

In de tweede ronde ging Mirjam er ook weer voor. Voor haar is Linschoten ook de thuisschans. Zij kwam tot een afstand van 6.57 meter en pakte daarmee een tweede plaats terug. Robin zag dat en wist er weer overheen te springen naar een afstand van 6.65 meter. De andere springers deden nog wel hun best, maar de 7 meter zat er nog niet in.

Toch in de derde ronde kreeg Mirjam nog een kans. Zij sprong als eerste dit seizoen (17 centimeter) over de 7 meterlijn heen. Een knappe prestatie, maar helaas telde het niet mee. We konden de derde ronde niet afmaken vanwege de regen. De wedstrijd is na 4 sprongen in die ronde afgelast en dan tellen alleen de eerste 2 ronden mee. Zo was de uitslag:

1ste Remco Benschop met 6.96 meter.
2de Robin van Duin met 6.65 meter
3de Mirjam Oosterom met 6.63 meter

Bij de jeugd t/m 9 jaar zat de spanning er ook al goed in.

Auke de Wit sprong daar als eerste. Hij zette een te verbeteren afstand van 6.61 meter neer. Brenda Baars deed haar best, maar zij sprong als eerste dit seizoen nat. Ook Robert Benschop deed zijn best, maar sprong ook nat. Gerben van Schaik wilde graag de afstand verbeteren, maar dat lukt niet. Hij sprong wel een mooie 6.24 meter.

In de tweede ronde probeerde Auke nog wel zijn afstand te verbeteren, maar met een mooie 6.53 meter lukte dat niet. Brenda haalde deze ronde wel de overkant. Zij sprong een mooie afstand van 5.72 meter. Ook Robert en Gerben probeerden het nog wel. Helaas kwam Robert wat raar op de kant terecht en schaafde zijn gezicht. Gelukkig viel het mee en ging het even later alweer goed.

Ook Gerben ging nat en probeerde dan maar om Mieke, die aan het schrijven was, nat te maken. Dat was dan weer wel goed gelukt. En Reinier Rietveld belandde na een natsprong dit keer wel in het zandbed. Met een afstand van 5.56 meter viel hij net buiten de prijzen.

Zo was de uitslag:

1ste Auke de Wit met 6.61 meter
2de Gerben van Schaik met 6.24
3de Brenda Baars met 5.72 meter

De volgende jeugdwedstrijd is zaterdag 24 mei om 15.00 uur in Vlist.