2008-06-02 15:23

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd

Door Jeannette van Schaik

Er werd gesprongen om het Kampioenschap van de Lopikerwaard.

Dit keer mocht Willeke Schalij de wedstrijd openen. Zij opende met een te verbeteren afstand van 5.46 meter. Voor sommige was dit ver, voor anderen weer een makkie. Het was voor Willeke dan ook niet haar beste afstand.

Rosalieke de Wit opende het PR springen. Ook al word er vaak over Polsbroekerdam gezegd dat er niet veel PR’s gesprongen “kunnen“ worden, is dat niet echt waar. Afgelopen dinsdag werden er al 21 PR’s gesprongen en dit keer ook weer 14 stuks. En niet alleen door de springers die net zij begonnen.
Zelfs het schansrecord was nog maar net veilig. Het werd op 1 centimeter na net nog door Lianne van Wijk in takt gehouden. Er kan dus wel degelijk een dikke 8 meter gesprongen worden in Polsbroekerdam.

Mirjam Oosterom was dan weer de eerste die, 10 centimeter, over de 7 meter heen sprong. Daar werd lang naar opgekeken, totdat Remco Benschop aan de beurt was. Hij ging, denk ik, eigenlijk voor de 8 meter. Helaas lukte dat net niet. Wel sprong hij een hele mooie 7.72 meter. Jammer genoeg kon hij maar 1 sprong van die, op dat moment, eerste plaats genieten.

Robin van Duin ging ook voor de felbegeerde eerste plaats, en kwam net 3 centimeter verder in het zandbed terecht. Met 7.76 meter nam hij de leiding over. Na vele verwoede pogingen kwamen de afstanden een tijd lang niet boven de 7 meter.

Stefan Baas wilde wel graag, maar moest erg lachen dat zijn zus nat ging. Tja dat moest hij bekopen door zelf ook kopje onder te gaan.
Willeke Schalij sprong goed, maar viel, net als in haar eerste sprong, achteruit. En soms kan dat nog best een heel eind schelen.
Ook Mirjam Oosterom wilde graag nog een mooie sprong laten zien, maar greep mis en ook zij moest dat bekopen met een natsprong.

Remco Benschop en Robin van Duin streden dus om de grootste beker. In hun tweede sprong konden zij zichzelf en dus ook de beste afstand niet meer verbeteren.

Zo was de uitslag:

1ste plaats Robin van Duin met 7.76 meter
2de plaats Remco Benschop met 7.73 meter
3de plaats Mirjam Oosterom met 7.10 meter

Bij de jeugd t/m 9 jaar opende Brenda Baars met 5.35 meter. Julia van Eijk sprong daar vrijwel direkt overheen naar een afstand van 5.76 meter.
Ook Gerben van Schaik vond het niet ver genoeg en zette de te verbeteren afstand naar 6.84 meter. Dat vonden velen te ver. Zij sprongen wel mooie afstanden of zelfs een nieuw PR. Heel goed dus, maar 6 meter is wel een heel eind.

Maar zoals het dit seizoen gaat, is de strijd tussen Auke de Wit en Gerben van Schaik. Auke sprong ook met zijn voeten op de 7 meter lijn. Het achterste word gemeten en zo zette hij, met 2 centimeter verder, zijn afdruk neer bij 6.86 meter.
Ook hier werden natuurlijk wel pogingen gedaan om deze twee van de troon te stoten. Sommige moesten dat bekopen met een natsprong en sommige sprongen een nieuw PR, zoals Lennart Baas (5.39 meter) en Jeroen van Harmelen (4.65 meter). Heel goed jongens.

Matthieu van Vuuren lukte het om ook, 4 centimeter, over de 6 meterlijn heen te springen. Zo wist hij in de tweede ronde de 3de prijs te veroveren.
Auke kon wel zijn eigen afstand nog verbeteren met 1 centimeter naar 7.87 meter, zodat hij na 4 afstanden precies gelijk met Gerben in het klassement staat.

En zo was de uitslag:

1ste plaats Auke de Wit met 6.87 meter
2de plaats Gerben van Schaik met 6.83 meter
3de plaats Matthieu van Vuuren met 6.04 meter

Britt, Rosalieke, Tirzanne, Lennart, Elza, Niels, Henri, Jeroen, Nees, Erik allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 juni om 15.00 uur in Linschoten. Dan word er gesprongen voor de Van Vliet Caravans Cup.

Jeppie t-shirts.

Het is de gewoonte om bij de jeugdschans in jeppie shits te springen, zodat ook daar een eenheid is. Deze shirten zijn te koop bij de jeugdschans. Ze kosten € 10.00 per stuk en zijn er in verschillende maten. Vraag er gerust naar aan Jeannette van Schaik. Zij is iedere zaterdag aanwezig bij de jeugdschans. Als je er door de week bent en je wilt er een bestellen kan dat ook via Mieke Baars. Ook zij is (bijna) altijd aanwezig bij de jeugdschans. Zij geeft het dan door en op zaterdag kun je het dan afhalen.
Als je geen jeppie shirt hebt kun je altijd in een gewoon wit shirt zonder opdruk springen. Zo laten we ook bij de jeugdschans zien dat we allen polsstokverspringers zijn.