2008-06-15 16:51

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Vlist

Door Jeannette van Schaik

Een prachtige wedstrijd in Vlist waar PR’s en SR’s allemaal sneuvelden

Tussen het ’geweld’ van de grote schans wist de jeugd er ook aardig op los te springen. Zij wisten zelfs met elkaar meer PR’s en SR’s te springen dan alle grote schansspringers bij elkaar. Terwijl zij met z’n 26en waren en allen ’maar’ twee kansen hadden.

Een openingssprong van 6.84 meter van Britt van den IJssel hield dan ook niet lang stand. Al in de vijfde sprong van Robin van Duin was de eerste 8 meter en feit. Hij liet een afstand van 8.64 meter noteren. Maar ook die eerste plaats was van erg korte duur. Direct sprong Glenn Nobel eroverheen naar 8.67 meter.

Mirjam Oosterom kwam ook over de 8 meterlijn heen, met 34 centimeter. En Remco Benschop ook met 10 centimeter, hele mooie afstanden, maar dat was niet genoeg om een kans te maken.

Vele goede sprongen volgden, vele verre 7 metersprongen en vele PR’s. Allemaal knappe prestaties die bijna in het niet vallen omdat er zo goed gesprongen word. Maar toch ook zeker niet onder doen aan het feit dat er heel veel knappe prestaties geleverd zijn.

Als je eens naar het persbericht van Pieter Hielema kijkt zie je onderaan een lange lijst PR sprongen van deze week. Daar is meer dan de helft van de jeugd!

In de tweede ronde waren de 8 metersprongen voor enkele springers niet ver genoeg. Toen Glenn Nobel aan de beurt was, moesten we een heel eind kijken. Hij presteerde het om het oude schansrecord van 8.99 meter, dat stamt uit 2006 gesprongen door Martijn van Schaik, aan diggelen te springen. Met een afstand van 9.17 meter dacht hij toch echt de wedstrijd te winnen.

Twaalf sprongen lang was hij in de overwinningsstemming. Maar daar kwam Coen Huisman aan. Waar Coen in de eerste ronde nog buiten de sector sprong, ging het hem nu beter af. Hij maakte een fantastische sprong. Het werd nu echt heel erg spannend. En omdat de grote schansspringers al klaar waren en massaal kwamen kijken was het extra leuk. Er werd gemeten en daar was weer een nieuw schansrecord. Met een afstand van 9.18 meter wist Coen Huisman de wedstrijd te winnen.

Er waren nog meer goede springers. Remco Benschop wist zelfs in een van de laatste sprongen nog een nieuw PR te springen van 8.45 meter. Daarmee eiste hij, ook al wist hij het zelf niet, de derde plaats op.

Na een ontzettend spannende strijd is de uitslag. Eerste Coen Huisman 9.18 meter. Tweede Glenn Nobel 9.17 meter. Derde Remco Benschop 8.45 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar werd er al net zo goed gesprongen. Want als je niet verder als 7 meter sprong viel je niet in de prijzen. Hele goede afstanden dus.

Bij deze jeugd opende Mattheu van Vuuren met een te verbeteren afstand van 6.39 meter. Brenda Baars wist wel heel dichtbij te komen met een 6.38 meter.

Maar toen Julia van Eijk aan de beurt was, eiste zij eventjes de eerste plaats op, toen zij met 6.73 meter over het water heen sprong.

Auke de Wit sprong als eerste over de 7 meterlijn heen. Met een nieuw PR op zak van 7.40 meter was hij de verste.

Arjan Mulder deed een goede poging en met ook een nieuw PR van 6.85 meter wist hij zich toch even naar de tweede plaats te springen.

In de tweede ronde probeerde Mattheu van Vuuren het opnieuw en sprong ook al een nieuw PR. Maar met een mooie 6.79 sprong hij net niet ver genoeg.

Zo kon Arjan Mulder er niet genoeg van krijgen. Hij ging goed over en voor de derde keer deze week sprong hij een nieuw PR. Een prestatie op zich. Maar deze keer (wat hem nog nooit gelukt was, anders was het geen nieuw pr) ging hij over de 7 meterlijn heen. Met 3 centimeter over de lijn eiste hij op dat moment de tweede plaats op.

Daar nam Gerben van Schaik geen genoegen mee. Had hij in de eerste ronde een ietwat mislukte sprong. In de tweede ronde ging het beter. Ook hij kwam, met 8 centimeter, net iets verder dan Arjan over de 7 meterlijn heen.

Zo is de uitslag van deze heerlijk spannende wedstrijd.

Eerste Auke de Wit 7.40. tweede Gerben van Schaik 7.08 meter. Derde Arjan Mulder 7.03 meter.

Auke, Arjan, Mattheu, Coen, Glenn, Remco, Robin, Mirjam, William, Casper, Esther, Stefan, Ricardo, Danny. Allemaal gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 juni om 12.30 uur in Jaarsveld.