2008-06-22 17:11

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Jaarsveld

Door Jeannette van Schaik

Verassende winnaars in Jaarsveld na 3 ronden springen

Afgelopen dinsdag hebben 9 jeugdspringers licentie gesprongen en gehaald. Een licentie is een bewijs dat je op de grote schans mee mag gaan springen. Heel veel succes en plezier Sofie, Willeke, Mirjam, Remco, Stefan, Robin, Glenn, Coen, Femke.

Stefan klok opende de wedstrijd met een 6.05 meter. Een afstand die al snel verbeterd werd door Henri van der Wind naar 7.13 meter. Een prima afstand en een nieuw PR voor Henri maakte het de meeste springers een stuk moeilijker.

Velen deden hun best, maar het werden vele 6 meter sprongen of natsprongen. Totdat Leon Baars aan de beurt was. In de eerste ronde sprong Leon al een PR van 6.75 meter, maar in de tweede ronde ging hij nog beter en verbeterde zijn PR wederom. Dit keer met 69 centimeter naar een afstand van 7.44 meter. Hiermee nam hij de eerste plaats over van Henri van der Wind.

In de derde ronde sprong Arieko Zwijnenburg zich naar een derde plats. Na een natsprong en een matige 6.16 meter ging hij beter en zette een mooie 6.80 meter neer.

Maar die pret mocht niet heel lang duren. Koen van der Vlist liet niet zo maar zijn derde plaats innemen. Hij ging goed over en kwam net weer iets verder dan Arieko. Hij zette zijn voeten bij 6.84 meter in het zand neer.

Zo is de uitslag: Kampioen van Jaarsveld Leon Baars met 7.44 meter. Tweede Henri van der Wind met 7.13 meter. Derde Koen van der Vlist met 6.84 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het echter weer heel spannend. Met vele verre sprongen maakte zij er een leuke wedstrijd van.

In de eerste ronde nam Robert Benschop de leiding. Hij zette de te verbeteren afstand neer op 6.38 meter. Voor de meeste een aardig eindje. Alleen Auke de Wit kwam in de buurt met 6.35 meter.

In de tweede ronde wist Matthieu van Vuuren echter toch verder te springen. Een nieuw PR zorgde ook voor een nieuwe eerste afstand. Met 6.96 meter nam Matthieu de leiding over. In deze ronde wist niemand hem dat na te doen of te verbeteren.

Maar er was dit keer een derde ronde. Nog meer kansen dus om alles eruit te halen. En dat was goed te merken. Na een kleine tijd afwezig te zijn geweest, ging Robert Benschop er helemaal voor. Hij had al een 7 metersprong in gedachten zie hij. En dat maakte hij waar. Hij sprong en ja hoor, die 7 meter was duidelijk, maar hoever? Even was het de vraag of hij verder had gesprongen dan de jeugd va 10 jaar. Maar dat lukte hem net niet. Op 2 centimeter na. Met een prachtige afstand en een nieuw PR van 7.42 meter mocht Robert zich Kampioen van Jaarsveld noemen.

Zo is de uitslag: Kampioen van Jaarsveld Robert Benschop met 7.42 meter Tweede Matthieu van Vuuren met 6.96 meter Derde Gerben van Schaik met 6.87 meter

Zo zie je maar dat de jonge jeugd goed van zich laat horen, euh zien. Ook al zou je de afstanden tussen die van de oudere jeugd plaatsen zouden ze helemaal niet slecht presteren. In de prijzen vallen zelfs. Dit is natuurlijk een heel goed teken voor de toekomst. Wie weet wat deze talenten nog eens gaan springen. De toekomst zal het leren……..

Voorlopig zijn ze nog jeugd en hopen we jullie in de volgende wedstrijd weer te zien.

Deze is op dinsdag 24 juni om 19.00 uur in Linschoten. Daarna is er op zaterdag 28 juni om 15.00 uur een wedstrijd ook in Linschoten.