2008-07-03 17:07

Verslag 2e klas wedstrijd 2 juli in Polsbroekerdam

Door Jessica Snoek

Bij de jongens C was het meteen erg spannend, omdat er al veel jongens over de 12 meter sprongen. Het ene persoonlijke record viel na het andere persoonlijke record. Glenn Nobel verbeterde maar liefst 3x zijn persoonlijke record tot een uiteindelijke afstand van 11.52m, waarmee hij 6e werd. Dennis van Duin verbeterde zijn persoonlijk record naar 12.54m en met deze afstand werd hij 5e.

In de top 3 was het spannend: Thomas van Midden sprong in zijn laatste sprong maar liefst 12.60m en met deze afstand werd hij derde. Geert Brokking, die ook een nieuw persoonlijk record had gesprongen van maar liefst 12.64m, werd 2e. Martijn van Iperen ging er uiteindelijk met de 1e prijs vandoor. Hij had echt een topdag, want hij verbeterde zijn persoonlijk record wel 3x tot een afstand van 12.88m.

Bij de dames hadden we een duidelijke winnaar; Carina den Hartogh sprong maar liefst 12.72m. Met deze afstand werd zij duidelijk eerste. Voor de andere dames was het erg spannend, Cynthia Baars en Thessa van Krimpen sprongen even ver met een afstand van 11.23m, maar Cynthia had in haar tweede sprong verder gesprongen dan Thessa, dus werd Cynthia 2e en Thessa 3e. Ook had Sofie Strien een nieuw persoonlijk record van 10.81m gesprongen, waarmee zij 4e werd. Mirjan Oosterom sprong 9.97m en dat was voor haar ook een nieuw persoonlijk record.

Bij de junioren A werd er in de eerste ronden al 4x over de 14 meter gesprongen. Ook in de tweede ronde gingen de meeste sprongen met meters vooruit. Gustian Roskam sprong zelfs 15 meter. Ook haalden veel junioren een nat pak in deze ronde. In de derde ronde gingen de junioren de strijd nog een keer met elkaar aan. Uiteindelijk werd Marco Barten 3e met een afstand van 14.89, Florus de With werd 2e met een afstand van 14.91m en onze enige 15-meterspringer, Gustian Roskam, won deze wedstrijd met een afstand van 15.31m, die hij in zijn laatste sprong had gesprongen.

Bij de senioren A was er weer een goede opkomst. Ronald Overbeek sprong een redelijk stabiele wedstrijd en werd 3e met een afstand van 15.64m. Even leek het dat Hidde Kiers 3x in het water zou gaan springen, maar in zijn laatste sprong zette hij een afstand neer van 16.03 waarmee hij 2e werd. Pieter Verweij had een lekkere sprong en werd met zijn afstand van 16.67m 1e in deze categorie. De andere senioren hadden wat meer pech, ze vielen vaak in het water, of gingen te snel naar de overkant.

Aanstaande zaterdag is de tweekamp in Polsbroekerdam. Er zullen een aantal springers uit de tweede klasse meespringen tijdens deze spannende wedstrijd tussen de Hollanders en de Friezen. Kom ze dus aanmoedigen, zodat ze extra gemotiveerd raken om lekker te gaan knallen op deze belangrijke wedstrijd!