2003-06-04 20:04

Goede seizoensouverture voor Hollandse fierljeppers

Het fierljeppen is afgelopen zaterdag onder goede weersomstandigheden weer begonnen. De wedstrijd die werd gesprongen in Polsbroekerdam, kende goede uitslagen.

Bij de dames zegevierde Margriet Kamphof uit Linschoten, met een afstand van 12.96m. Tweede werd Gelieny van de Paauw uit Montfoort, die 12.67 sprong. Willeke van Dijk uit Linschoten, die aan haar 22ste seizoen is begonnen, werd met 11.67 derde.

Jarno Knijff won, zoals verwacht de dagtitel bij de jongens, met een fraaie 16.19m. Jarno, de regerend Nederlands kampioen heeft zich in zijn laatste jaar in de jongensgroep, als doel gesteld, om als eerste de 17 meter grens te passeren. Hij is nu nationaal recordhouder met een afstand van 16.99m. De tweede plek was voor Floris van Elzakker, die met 14.41m tevens een nieuw persoonlijk record sprong. Jaarsvelder Cornelis de Bruijn werd met 13.61m derde.

Eerstejaars junior Jaco de Groot uit Linschoten, sprong deze middag maar liefst twee keer een nieuw persoonlijk record, en won uiteindelijk de dagtitel bij de junioren met een fantastische 16.87m. Met een nieuw persoonlijk record van 15.19m werd Kees Willem van Os tweede, en Hidde Kiers sprong zich met 14.81m naar een derde plek.

De grootste verrassing van de middag, kwam uit de senioren groep. Daar wist nieuwkomer Theo van Kooten, lid van de afdeling Linschoten, zich in zijn allereerste wedstrijd meteen in de finale te springen. Van Kooten, die vorig jaar tijdens een demonstratie in Vlist voor het eerst met het fierljeppen in aanraking kwam, sprong zich meteen met een heel mooi nieuw persoonlijk record van 16.92m naar een derde plaats. Tino Leliveld uit Bodegraven, die er een jaar tussenuit is geweest, werd met 17.01m tweede, en de eerste plaats kwam op naam van Remco van de Berg, die met 17.48m de dagtitel voor zich opeiste.

Verder waren er deze middag nog nieuwe persoonlijke records voor: Corne Lekkerkerker 10.07m(Jongens B) Johanna de Bruijn 10.21m(Dames B)

De volgende wedstrijd, is a.s. zaterdag 24 mei 14.00uur, in Linschoten. Er word dan gesprongen om de Verweij Makelaardij Bokaal.