2009-07-19 10:13

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Linschoten (18 juli)

Door Jeannette van Schaik

Dit keer was het de jeugd die met een harde wind veel wilde wagen en ( helaas ) ook heel wat keren nat ging.

We sprongen op één schans dit keer, omdat er 16 waren springers die een sprong kwamen wagen in deze niet erg gunstige weersomstandigheden.

Als je naar de verdeling van de groepen kijkt, zie je dat ze niet gelijk verdeeld zijn. Dit komt omdat er een aantal springers te laat waren. Als je te laat komt wordt je automatisch in de A groep geplaatst.

Waarom in de A en niet in de B? Dit komt omdat het niet eerlijk zou zijn als de beste springer te laat zou komen en in de B groep geplaatst zou worden. Hij of zij zou dan bij voorbaat wel winnen. Waarom niet in de groep waar je in hoort? Het gaat niet om de groepen opnieuw in te blijven delen. Dan zou je direct alles moeten veranderen. Op het bord en Mieke op haar papier waar zij alle afstanden opschrijft. Dan word het een rommeltje. Dit is een regel die al bij het veranderen van de leeftijdsgroepen naar jeugd A en jeugd B is ingesteld.

Dus kom op tijd om in je goede groep ingedeeld te worden. Als je weet dat je het misschien niet gaat redden, laat het dan ( indien mogelijk ) weten. Ook dan kunnen we je in de goede groep indelen.

Maar nu naar de sprongen die vandaag gemaakt zijn in Linschoten.

In de jeugd A sprong Stefan Klok als eerste over de 6 meter heen. En een heel eind. Hij zette de te verbeteren afstand op 6.91 meter. Een halve ronde ging hij hiermee aan de leiding.

Maar ook Reinier Rietveld had deze afstand in gedachten. En ja hoor hij sprong ook 6.91 meter. Helaas mocht deze faam niet heel lang duren.

Robert Benschop sprong namelijk even later in zijn eerste sprong al 7.08 meter. En nam de leiding hiermee over.

In de tweede ronde was daar Fabiënne Overbeek die ook verder als 7 meter sprong. Met 7.73 meter nam zij de leiding van Robert over.

Veel verandering kwam daar niet in, tot in de derde ronde Lucas van Eijk aan de beurt was. Hij sprong zich keurig, met een afstand van 7.53 meter, tussen Fabiënne en Robert in.

In de derde ronde verbeterde Robert nog wel zijn afstand, en dat was voor hem maar goed ook, want Jos Hagoort zette in de laatste sprong nog een afstand van 7.10 meter neer. Hij werd hiermee vierde. Maar in de uitslag bracht dat geen verandering.

Uitslag jeugd A:

1ste Fabiënne Overbeek met 7.73 meter
2de Lucas van Eijk met 7.53 meter
3de Robert Benschop met 7.19 meter

In de jeugd B groep was het Eline Duurkoop die in haar eerste sprong al direct over de 7 meterlijn heen sprong. Een goede te verbeteren afstand van 7.03 meter die zij twee volle rondes vast mocht houden.
Maar zoals al eerder gezegd, was er een harde wind. Het viel niet mee om een hele verre afstand veer te zetten.

We moesten voor prijswinnaars dus in de verre 6 meterafstanden gaan zoeken. Dit keer was dat Daniël Cluistra die liever niet weer vierde werd en dus in zijn eerste ronde zijn beste afstand van 6.63 meter neerzette. Daarna sprong Daniël nog twee keer nat. Dat was voor meerdere het geval. De echte pechspringers van vandaag waren toch wel Rob de Vos en Niels van der Kroef. Zij sprongen beiden drie keer nat. Helaas jongens, volgende keer hopelijk beter.

Er was nog wel in de derde ronde voor één springer juist een goed benutte kans. Ricardo Faaij ging goed over en sprong zich met een afstand van 7.47 meter naar de eerste plaats.

Uitslag jeugd B:

1ste Ricardo Faaij met 7.47 meter
2de Eline Duurkoop met 7.03 meter
3de Daniël Cluistra met 6.63 meter

De volgende wedstrijd is op dinsdag 28 juli om 19.00 uur in Linschoten.
Jullie hebben dus 10 dagen om uit te rusten. Of juist 10 dagen om hard te trainen.
Velen gaan er naar de NFM. Heel veel plezier.