2010-06-13 20:08

Verslag jeugdwedstrijd Vlist (12 juni)

Door Jeannette van Schaik

Met veel jeugdspringers en verre sprongen maakt de jeugd er een fantastische wedstrijd van.

Een mooie dag voor verre sprongen dus kwamen in Vlist maar liefst 32 jeugdspringers om de strijd met elkaar aan te gaan. En om te bewijzen dat het een fantastische wedstrijd was, heb ik wat gemiddelden opgezocht.
Zo sprong de jeugd, met hun beste sprongen, een afstand van 242.40 meter bij elkaar. Dat is toch een gemiddelde sprong van 7.58 meter. Ook hebben er 21 jeugdspringers met elkaar 31 nieuwe PR’s gesprongen. Er is dus echt heel erg goed gesprongen.

In de C groep was het Tessa van Schaik die een te verbeteren afstand van 6.72 meter neerzette. Daar sprong Philip van der Lee gelijk overheen naar 7.09 meter.

En omdat het een mooie dag was om een PR te springen begon Johannes Brokking in de C groep daarmee. Hij maakte een goede sprong en een nieuw PR van 7.36 meter was het resultaat.

Ook Jonathan Stigter ging ervoor en een mooi nieuw PR van 7.19 meter bracht hem op dat moment op een tweede plaats. Heel erg lang duurde dat niet, want Djazy Koenders nam met 7.35 meter deze plaats van hem over.

Er was een nieuwe springer waar in de eerste ronde niemand van had verwacht dat hij zo goed kon springen. En omdat Kevin de Jong goed kan springen, liet hij dat op zijn thuisschans zien. Met een nieuw PR van 7.68 meter nam hij de eerste plaats in beslag. Een springer om rekening mee te houden.

In de tweede ronde ging iedereen dus nog maar eens extra zijn best doen. Dat resulteerde weer in een heleboel goede sprongen en vele nieuwe PR’s.
En om te laten zien dat hij niet zomaar zijn eerste plaats in liet nemen, zette Philip van der Lee de stok op scherp. Helaas voor hem kwam hij niet 1 centimeter te kort voor de eerste plaats, maar met een heel mooi nieuw PR van 7.67 meter een keurige tweede plaats.

Ook Johannes Brokking deed leuk mee en sprong wederom een nieuw PR van 7.57 meter. Wat hem weer op een derde plaats bracht.

Maar toen Djazy Koenders aan de beurt was liet hij zien dat ook hij op zijn thuisschans ver kan springen. Hij nam met een nieuw PR van 7.64 meter de derde plaats van Johannes over.

Ondanks dat Kevin de Jong al zeker was van zijn eerste plaats, wilde hij deze dag goed afsluiten. Hij maakte wederom een goede sprong en tot zijn eigen verbazing ging hij zelfs naar een prachtige nieuw Pr van 8.50 meter.

In de B groep bleven de eerste sprongen nog in de 6 meter. Bryan van Dijk (PR van 6.40 meter), Timon Zwijnenburg (6.68 meter) en Jelle Schouten (6.80 meter). Maar al snel ging het ver in de 7 meter en kwamen ook daar dikke PR’s aan.

Zo sprong Gerwin Kastelein nog nooit zo ver als nu en zette een te verbeteren afstand van 7.78 meter neer. Jammer voor hem kon hij maar heel even van de eerste plaats genieten. Direct na hem kwam zijn clubgenoot Wijnan van Ingen. Hij kon het net even iets beter en nam met een nieuw PR van 7.95 meter de eerste plaats over.

In de eerste ronde deden nog velen hun best, maar het was toch wel heel ver. Eerste nam Lennart Baas met een nieuw PR van 7.34 meter de derde plaats in beslag. Later was die voor Bertram Hutten. Hij sprong een nieuw PR van 7.40 meter.

De tweede ronde deed Wijnan van Ingen er nog een schepje bovenop. Er kwamen toch heel wat springers dicht bij zijn afstand in de buurt. Zo zette hij de stok op scherp en het lukte. Hij verbeterde zijn toch al nieuwe PR nog een met 72 centimeter. Met een afstand van 8.67 meter nam hij stevig bezit van de eerste plaats.

De strijd was nog niet gestreden om de tweede en derde plaats. En dat was nog best wel spannend. Bertram Hutten stond al derde, maar er moesten er nog heel wat springen in de B groep. Hij ging er voor en zette met een nieuw Pr een afstand van 7.78 meter neer.
Dit was dezelfde afstand als die van Gerwin Kastelein. Een gedeelde tweede plaats.
Er werd bij Gerwin en Bertram dus gekeken naar de andere afstand die zij gesprongen hadden. Dat was voor Gerwin 7.59 meter en voor Bertram 7.40 meter. Zo ging Gerwin er met de tweede prijs en Bertram er met de derde prijs vandoor.

In de A groep startte Brenda Baars al met een nieuw Pr van 8.34 meter. Een stevige afstand waar je goed mee zou kunnen winnen. Alleen was het vandaag voor iedere springer een goede dag. Je moest dus aardig je best doen om in de prijzen te vallen.

Lucas van Eijk heeft al vaker bewezen dat hij ver kan springen. Zo zette hij vrij gemakkelijk een te verbeteren tweede afstand van 8.28 meter neer. In de tweede ronde ging het wat minder voor Lucas. Hij ging scheef en belandde buiten de sector. Voor hem wat het afwachten wat de andere springers gingen doen.

Eline Duurkoop wilde ook wel eens verder als 8 meter springen. En op zo’n dag moet dat toch lukken. Ook zij ging ervoor en het lukte goed. Met een mooi nieuw Pr van 8.23 meter sprong zij zich naar de derde plaats.
Helemaal zeker was zij nog niet van een prijs, want er moest nog één springer springen. En omdat Eline bij dezelfde club traint wist zij dat hij goed kon springen.

Martijn Cromwijk was zelf niet tevreden met een op dat moment zevende plaats. Alles uit de kast halen dus maar. En dat ging goed. Eigenlijk heel goed, want met een nieuw Pr van maar liefst 8.51 meter veroverde hij zelfs de eerste plaats.

Uitslag groep A:
1ste Martijn Cromwijk met 8.51 meter
2de Brenda Baars met 8.34 meter
3de Lucas van Eijk met 8.28 meter

Uitslag groep B:
1ste Wijnan van Ingen met 8.67 meter
2de Gerwin Kastelein met 7.78 meter
3de Bertram Hutten met 7.78 meter

Uitslag groep C:
1ste Kevin de Jong met 8.50 meter
2de Philip van der Lee met 7.67 meter
3de Djazy Koenders met 7.64 meter

Brenda, Bryan, Tessa, Niels, Philip, Johannes, Jonathan, Jelle, Reinier, Gerwin, Wijnan, Lennart, Djazy, Femke, Laura, Eline, Martijn, Kevin, Bente, Bertram en Michelle gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende jeugdwedstrijd is op zaterdag 19 om 15.00 uur in Linschoten.