2010-06-29 20:22

Verslag en foto's jeugdwedstrijd Jaarsveld (26 juni)

Door Jeannette van Schaik

Wedstrijd in Jaarsveld en het is heerlijk warm

In de C groep was de strijd als snel gestreden om de eerste plaats. Daar was het Tessa van Schaik die in haar eerste sprong 6.84 meter sprong en daarmee de eerste prijs mee won.

Ook de tweede plaats was snel beslist. Het was Philip van der Lee die in de eerste ronde 6.80 meter sprong. Hij nam met deze afstand de tweede prijs mee naar huis.

De strijd om de derde plaats was nog wel spannend. In eerste instantie had Veronique van der Lee een prima afstand van 6.53 meter neergezet. Heel lang kon zij daarvan genieten. Er waren er wel die heel dicht in de buurt kwamen en in de tweede ronde deed ze een poging om verder te springen dan haar eerste afstand. Zij kon in haar tweede sprong haar eigen afstand niet verbeteren en het was dus nog afwachten tot de wedstrijd afgelopen was.

Het duurde nog even, maar daar was Reinier Overbeek die net iets verder kon springen dan Veronique. Met een afstand van 6.62 meter nam bij de derde plaats in beslag.

In de B groep was het Johannes Brokking die als eerst droog de overkant haalde. Met 6.76 meter zette hij een sterke te verbeteren afstand neer. Het was echter, bleek later, niet genoeg om in de prijzen te vallen. Daar moest je wel een 7 meter voor springen.

Het was Bertram Hutten die daar als eerste mee begon. Met een afstand van 7.39 meter eiste hij de eerste plaats op. En ondanks dat hij met deze afstand al de eerste prijs zou winnen kon Bertram in de tweede ronde nog een nieuw PR springen. Met 8.04 meter was hij daarmee terecht de winnaar.

Daarna was het de beurt aan Djazy Koenders. Hij zette een goede 7.20 meter neer, waar hij de tweede plaats mee wist te veroveren.

Maar wie in de B groep kan er nog meer verder als 7 meter springen? Ja dat waren er genoeg, maar de verrassing van deze dag was toch wel Florian Cromwijk. Als één van de drie die deze wedstrijd een PR wist te springen, deed hij het wel heel goed. Met een nieuw PR van 7.03 meter nam hij gelijk de derde prijs mee naar huis.

En zoals het hoor, moet je in de A groep nog iets verder kunnen springen. Daar moet je toch wel richting de 8 meter gaan om in de prijzen te vallen.

Brenda Baars opende met 7.42 meter waar toch nog wel wat springers moeite mee hadden.

Martijn Cromwijk was de eerste die deze afstand wist te evenaren. Hij sprong ook precies 7.42 meter.

Direct daarna was het de beurt aan Wijnan. Hij kon het nog net iets beter, en met een afstand van 7.59 meter was hij de winnaar van de eerste ronde.

In de tweede ronde kwam daar nog heel wat verandering in . Als eerste was het Brenda Baars die over alle beste afstanden heen wist te springen. Met een mooie 7.86 meter nam zij de leiding over.

Daarna verraste Fabiënne Overbeek een ieder en zichzelf door precies haar PR te springen. Met een afstand van 7.96 meter wist zijn op dat moment de eerste plaats op te eisen.

Maar daar was Matthieu van Vuuren. Ook voor hem ging het goed. Nog net iets beter dan bij alle anderen. Zo sprong hij zelfs 4 centimeter verder dan de 8 meter en ging er met de eerste prijs vandoor.

Florian, Sterre en Bertram gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 29 juni om 19.00 uur in Vlist.