2010-08-22 19:57

Wedstrijdverslag 2e klasse Polsbroekerdam (21 aug)

Door Christa Faaij

Het weer liet het een beetje afweten maar gelukkig was het droog en kon de wedstrijd vandaag wel doorgaan. De wind was vrij sterk maar de springers hadden de wind in de rug. Als de zon even doorkwam was het meteen erg warm.
Er was aardig wat publiek. Er werd vandaag door 9 springers een nieuw pr gesprongen. De 10 jarige Wijnan van Ingen zette in zijn eerste wedstrijd op de grote schans tot 3 keer toe een nieuw pr op de borden.

Bij de Jongens B leek het erop dat de nieuwkomers Wijnan van Ingen en Gerwin Kastelein nog net te kort kwamen om in de prijzen te vallen. Toch lukte het Wijnan van Ingen vandaag om Remco Benschop met zijn 3e pr van de dag 3 cm voor Remco Benshop te blijven en als 3e te eindigen. Bertram Hutten werd 1e en Robert Benschop werd 2e.

Bij de Dames A ging de strijd om de prijzen in eerste instantie vooral tussen Willeke Schalij, Doriene de Wit en Sofie Strien die aldoor van plaats wisselden in de top 3. Tot Ester Stigter met een mooie sprong haar pr met ruim 30 cm verbeterde en daardoor de 1e plaats van Doriene overnam. Doriene en Sofie konden in hun laatste sprong daar niet meer overheen en Ester won deze wedstrijd met 12.79.

Bij de Jongens A sprong er vandaag niemand nat. Er werd over alle schansen vandaag weinig nat gesprongen dus de meters hadden genoeg te doen. De kanshebbers voor de prijzen waren hier aldoor verdeeld. Hoewel er weinig nat gesprongen werd bij deze groep waren de afstanden niet zo heel erg ver. Of zouden de heren meer op safe gesprongen hebben? Geert brokking werd 1e met 14.11 weer 10 cm bij zijn pr. John Cluistra verbeterde zijn pr met 2 cm en werd 2e met 13.16 en Laurens de Bruin deed nog een serieuze aanval op de afstand van John en sprong 13.13 hij kwam daarmee 4 cm tekort voor de 2e plek.

Bij de Mixklasse A waren veel afwezigen. Hier stonden veel mensen op de lijst die er toch niet waren en kennelijk niet of te laat hebben afgemeld. Toch waren er nog 5 springers over waardoor er toch echt gesprongen moest worden om een prijs in de wacht te slepen. Bram van de Berg won met zijn 2e afstand van 13.93 Jordin maton werd 2e met zijn eerste afstand van 13.74 die hijzelf niet meer kon verbeteren. Wander Postma die na een aantal jaar niet gesprongen te hebben toch weer is gaan springen werd 3e met zijn 2e sprong van 13.63.