2011-05-25 8:26

Veel nieuw persoonlijke records bij de tweede klas wedstrijd in Polsbroekerdam

Tijdens de tweede klas wedstrijd die gesponsord werd door Martin de Ridder, werden er weer veel verassende records gesprongen.

De springers hadden last van een zijwindje, maar ondanks dat werd er goed gesprongen.

Bij de dames A zorgde Sofie Strien voor een verrassing, ze sprong een nieuw persoonlijk record van maar liefst 13,44m. Een afstand waarmee ze misschien nog wel in de eerste klasse terecht gaat komen. Kimberly Engelhard werd tweede met een keurige 12,00m. en met een centimeter minder volgde Willeke Schalij op de derde plek.

De dames B hebben ook een lekkere wedstrijd gehad. Een nieuw persoonlijk record voor Bente Meijerink van maar liefst 10,48m. Eerste werd Gerianne Boer met 11,28m. daarop volgde Eline Duurkoop met een nette 11,07m en derde werd Judith Mulder met 10,70m.

Bij de jongens B opende Niels van der Kroef met een keurige 12,49m. een goede afstand om mee te beginnen, en een lastige taak voor de andere springers om verder te springen. Tom Vendrig sprong 11,87m. in zijn tweede sprong en kwam daarmee op een tweede plek te staan. Het was Bertram Hutten die in zijn laatste sprong een nieuw record sprong van 12,78m. en daarmee eerste werd. Daniel Cluistra sprong in deze categorie een mooi persoonlijk record van 10,98m

Bij de jongens A, was het spannend tot de laatste sprong, Remco Benschop sprong als eerste een nieuw persoonlijk record van 13,55m. Nees de Bruijn nam direct daarna de leiding over door ook een nieuw persoonlijk record te springen van maar liefst 13,96m. Pim Hoogendoorn werd derde met een keurige 12,78m.

Bij de mixklasse A was het Gijsbert de With die de wedstrijd won met 15,33m. Bram van de Berg en Jordin Maton zaten ook goed in de stok maar gingen nog wat snel naar de overkant. Het kan tussen deze mannen nog erg spannend gaan worden.

De mixklassen B werd met een grote voorsprong gewonnen door Christiaan de With met een nieuw persoonlijk record van 15,13m. werd hij eerste. Laurens de Bruijn en Gerard Nap werden tweede en derde.

We hopen iedereen weer snel te zien tijdens de volgende wedstrijden:
* Woensdag 25 mei om 19:00 uur 1e klas Martin de Ridder groene vakwinkel Bokaal
* Zaterdag 28 mei om 11:00 uur 2e klas + jeugd en om 14:00 uur 1e klas Jeva Bokaal
Dat er dan maar weer veel nieuwe recordsprongen mogen komen!