2011-06-12 21:32

Verslag jeugdwedstrijd Jaarsveld

Door Jeannete van Schaik

Bij de eerste wedstrijd in Jaarsveld waren er 26 springers die zich hadden gemeld voor een wedstrijd polsstokverspringen met elkaar.

De eerste sprong was deze dag voor Bas van Leeuwen. Hij sprong bij de jeugd C en met een afstand van 6.09 meter was het geen slecht begin van een wedstrijd.

Het was Bo van Dijk die er direct overheen sprong naar 6.52 meter.
Bram den Hartogh kon het nog iets beter en zette een te verbeteren afstand van 6.71 meter neer.
Dat was al een aardig eind voor de jeugd C groep. Maar soms zijn er dan verrassingen of uitschieters die ineens heel goed over het water heen gaan. Die eer was deze keer aan Twan Kastelein. Hij maakte zo'n mooie sprong en landde bij 7.50 meter in het zandbed. Natuurlijk was hij er trots op en zei dat hij goed geoefend had thuis, want daar heeft hij ook een schans. We zullen dus ongetwijfeld wel vaker van hem gaan horen.

Er was ook niemand bij de jeugd C die deze afstand kon verbeteren.
Wel waren er velen die een poging deden hun afstand te verbeteren, maar dat lukte alleen Bas van Leeuwen, Ruben de Jong en Marleen Vink. Het was alleen Marleen die zo ver sprong, dat zij zich van een achtste naar zelfs een tweede plaats sprong. Zo nam zij met een afstand van 6.85 meter de tweede prijs mee naar huis.

Daardoor schoof iedereen weer een plaatsje op en werd Bram den Hartogh met een afstand van 6.71 meter tweede.

Bij de jeugd springt iedereen op binnenkomst en de verschillende groepen A, B en C springen gewoon door elkaar. Het is allemaal duidelijk te volgen op het bord dat altijd bij de schrijver staat. Daar staan de jeugd A springers in het zwart, de jeugd B springers in het rood en de jeugd C springers in het blauw op.

Zo kon het dus zijn dat Tessa van Schaik als derde sprong in de wedstrijd en als eerst bij de jeugd A groep. Zij zette direct een mooie 7.64 meter neer. En dat zij constant springt is zeker, want in de tweede sprong landde zij bij precies dezelfde afstand.

Het was Andy de Wit die het in de eerste ronde net iets beter kon en de leiding overnam met een afstand van 7.67 meter.
Daarop kon Reinier Overbeek het nog iets beter en landde bij 7.81 meter in het zandbed.
En Fabiënne Overbeek ging een heel stukje verder en zette een 8.51 meter neer om te verbeteren.

Dat het spannend was, was wel duidelijk. Want ook Lennart Baas ging meedoen om de strijd voor een beker. Hij pakte heel even de tweede plaats in de eerste ronde met een afstand van 7.86 meter.

Lang kon hij daar echter niet van genieten. Het was Djazy Koenders die een poging deed naar een plaats op het podium. Dat lukt hem net aan. Bij 7.88 meter landde hij in het zandbed.

Er kon dus nog heel wat wisselen, want ook Sterre Meijerink ging zich er mee bemoeien met een afstand van 7.81 meter.

Zo waren er vier springers die een afstand hadden met een verschil van 7 centimeter. Een spannende tweede ronde zat er dus aan te komen.

Als eerste verbeterde Andy de Wit zich naar 7.91 meter en nam de tweede plaats in beslag.
Het lukt niet iedereen verder te springen dan de eerste afstand. Djazy Koenders lukte dat wel. Hij deed zelfs een poging naar een eerste plaats. Dat lukte dan weer net niet en met 8.12 meter eindigde hij op een tweede plaats.

Bij de jeugd B opende Johannes Brokking met een mooie 7.30 meter. Femke van Schaik sprong daar gelijk overheen naar een mooie 7.34 meter.
Ook Joriene Baas deed een poging en landde bij 7.33 meter in het zandbed.

Jelle Boer deed nog even lekker mee, maar zijn 7.11 meter was net niet genoeg voor een prijs. Wel voor een keurige vierde plaats.

Ook hier een minimaal verschil van 3 centimeter dat goed is voor een spannende tweede ronde.

In die tweede ronde was het Johannes Brokking die heel goed over het water heen ging. Het ging zo goed dat hij zich naar een eerste plaats wist te springen met een afstand van 7.74 meter.

Ondanks alle goede pogingen was dat voor alle springers in de jeugd B te ver. Er waren er wel die hun afstand verbeterde, maar niet zo ver dat het ver genoeg was voor een prijs.
Zo bleef Femke van Schaik tweede en Joriene Baas derde.

De volgende wedstrijden zijn dinsdag 14 juni om 19.00 uur in Vlist en zaterdag 18 juni om 15.30 uur ook in Vlist.