2011-08-14 13:01

Eerste edities van de BAAS-bokaal en Groene Hart bokaal bij het Polsstokverspringen in Polsbroekerdam.

Op dinsdagavond 9 augustus werd er voor het eerst gesprongen om een bokaal in de tweede klas wedstrijd bij het polsstokverspringen.

Het ging om de Wie is de BAAS-bokaal. Familie Baas (Oudewater) is een grote familie, vader, moeder en 5 kinderen zijn allemaal actief betrokken bij het polsstokverspringen in Polsbroekerdam. Zij hebben de BAAS-bokaal met opzet gesponsord voor een tweede klas- en jeugdwedstrijd. De BAAS-bokaal werd uitgereikt aan de springer die met de grootste afstand zijn of haar persoonlijk record heeft verbeterd. Er was 1 bokaal voor de springers van de tweede klas en 1 bokaal voor de jeugdspringers.

In de tweedeklas wedstrijd is de bokaal gewonnen door Arieko Zwijnenburg (Benschop). Hij sprong een persoonlijk record van 14.19m , 81cm verder als zijn oude persoonlijke record van 13.38m. Ook Tom Vendrig en Laurens de Bruijn wisten het persoonlijk record te verbeteren, maar met minder centimeters als Arieko.

Bij de jeugd zijn er meerdere persoonlijke records gesprongen. Simon Anker (Vlist) won de bokaal in zijn eerste wedstrijd, omdat hij zijn persoonlijk met het grootst aantal centimeters heeft verbeterd. Hij begon met een afstand van 5.36m en verbeterde dit naar 6.16m, een verbetering van 80cm. Persoonlijke records waren er ook voor Aron Verburg (6.12m) en Chris Anker (5.84m).

De familie Baas zelf, waarvan op deze avond Joriene en Lennart mee sprongen in de jeugdcompetitie, wist ook te winnen. Lennart won de eerste prijs en Joriene werd derde bij de jeugd A met afstanden van 7.93m en respectievelijk 7.73m.

Woensdagavond 10 augustus werd er tijdens de eerste klas wedstrijd voor het eerst gesprongen om de Groene Hart bokaal, gesponsord door de Natuurhoeve in Benschop. Bij de senioren wist Jaco de Groot (Woerden) de wedstrijd te winnen. Na 4 20-metersprongen in de voorgaande twee wedstrijden was het duidelijk dat Jaco zijn vorm terug gevonden heeft. Hij won in Polsbroekerdam met een afstand van 19.66m. Tweede werd Theo van Kooten met een afstand van 18.84m , de derde prijs was voor Jan Willem de Groot. Hij sprong 18.18m.

Bij de junioren was het een leuke strijd. Wilco van Amerongen (Benschop) sprong in zijn eerste sprong 17.63m, waar hij werd ingehaald door Rian Baas. In zijn tweede sprong zette hij een afstand van 17.69m neer. Wilco wist daar meteen brutaal op te antwoorden en maakte een topsprong van 19.34m. In de finale wist ook Thomas van Midden zich te melden aan het front. Hij sprong een nieuw persoonlijk record van 18.12m en sprong zich hiermee naar de tweede afstand in de wedstrijd.

In de wedstrijd bij de jongens was het Martijn van Schaik die de wedstrijd opende met 15.46m. Tot aan de finale kwam hier niemand aan toe, maar in de finale wist Erwin Timmerarends (Montfoort) op het nippertje er voorbij te springen en te winnen met een afstand van 16.49m. Martijn had het laatste woord, maar ging te water en werd tweede. Derde werd Pim Hoogendoorn met een afstand van 15.14m, waarmee hij een tweetal plaatsen is gestegen in het klassement.

De Polsbroekerdamse dames waren deze wedstrijd weer op dreef. 3 thuisspringers vormden de top 3 van de wedstrijd. Dymphie van Rooijen (Ijsselstein) trok aan het langste eind, zij won met een afstand van 15.21m. Tweede werd haar grootste concurrent, huidig NFM kampioene Wendy Helmes met 14.23m. De derde prijs was voor Jessica Snoek, zij sprong 13.72m.

Het Hollands Kampioenschap wat op zaterdag 13 augustus versprongen zou worden, is helaas in het water gevallen. De wedstrijd was begonnen, maar al snel moest onderbroken worden door de regenval. Het kampioenschap is afgelast en zal aanstaande vrijdag 19 augustus worden hersprongen. Aanvang 18.30uur.

Hollands kampioenschap Polsstokverspringen verplaatst.

Het Hollands Kampioenschap is in verband met de regenval van zaterdag 13 augustus verplaatst naar vrijdagavond 19 augustus. Aanvang 18.30uur. Deze avond zullen de Hollandse toppers wederom proberen de titel “Hollands Kampioen“ te veroveren en de bronzen springer mee naar huis te nemen. Iedereen is uitgenodigd hier getuige van te zijn op de accommodatie van Polsstokvereniging Polsbroekerdam, achter buurthuis “de Triangel“.