2011-08-23 8:39

Verslag Kampioenschap van de Lopikerwaard

Door Anja Baas

Maandagavond werd er weer in de eerste klas gesprongen. Deze avond stond het Kampioenschap van de Lopikerwaard op het programma. Na een twijfelende start, vanwege regen, ging de wedstrijd toch van start. Er werden geen verre sprongen gemaakt een enkele uitzondering daargelaten en ook veel springers gingen te water.

Toen de eerste ronde op de helft was werd de wedstrijd stilgelegd omdat Corné Spruijt een ongelukkige val maakte vanuit de stok. Weer werd er gesproken met de TC, de organisatie en de voorzitter van de springersraad, de meningen waren verdeeld over het wel dan niet verder gaan met de wedstrijd. De voorzitter van de springersraad vond het echter belangrijk dat er verder gesprongen werd, om eventuele angst bij springers weg te nemen, dus werd er verder gesprongen. Het was aan de springers zelf of je al dan niet verder ging met de wedstrijd.

Hierdoor werd het natuurlijk wel een andere wedstrijd dan normaal.
Er werden uiteindelijk maar twee sprongen gemaakt en daaruit werden de kampioenen gehaald, er werd geen finale gesprongen. De kampioenen van het Kampioenschap van de Lopikerwaard zijn: Jaco de Groot met een afstand van 18.60 meter, Kimberly Engelhard met een afstand van 13.90 meter wat ook een persoonlijk record voor haar is, Rian Baas met een afstand 18.09 meter en bij de jongens werd Nees de Bruijn kampioen met ook een persoonlijk record van 15.61 meter.

Al met al drukte de ongelukkige val van Corné een flinke stempel op de wedstrijd, maar daardoor waren er nu twee kampioenen die nog nooit een wedstrijd hadden gewonnen.