2011-09-07 8:48

Al lijkt een vaste accommodatie nog ver weg, Polsstokclub Zegveld kent haar eerste Nederlands Kampioen!

Zaterdag 3 september 2011 is in het Friese IJlst voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap voor jeugdspringers georganiseerd.

De Zegveldse Gerwin Kastelein wist de verste sprong van de dag te maken en ging zo met de Nederlandse titel in de categorie jongens 11 en 12 jaar naar huis. Ook de andere Zegveldse springers waren zeer succesvol. Wijnan van Ingen (Zegveld) pakte het brons in de categorie jongens 11 en 12 jaar. Twan Kastelein, broer van Gerwin, werd in de categorie tot en met 10 jaar nipt vierde. Hij sprong even ver als de nummer drie, maar zijn tweede afstand was minder ver. Eimert van Ingen werd in de categorie jongens tot en met 10 jaar zevende van Nederland.

Het enorme succes voor de Zegveldse polsstokvereniging staat haaks op de stroeve onderhandeling die zij al bijna een jaar voert met de gemeente Woerden om een vaste springaccommodatie aan te mogen leggen. Waar eerst sprake was van volledige medewerking vanuit de gemeente lijkt deze door een aantal bezwaarschriften op losse schroeven te zijn komen staan. Op dit moment lijkt er voor de Zegvelders niets anders op te zitten dan een stuk grond bij een particulier aan te kopen. Naast de extra kosten die dit met zich mee brengt, betekent het inslaan van deze weg wederom tijdsverlies voor de vereniging die echt voor het einde van een jaar een locatie gevonden moet hebben voordat zij haar subsidies verliest.

De Polsstokclub Zegveld blijft hard werken voor een springlocatie. Is zeer gemotiveerd en positief, maar eerlijkheidshalve wordt het wel tijd dat we daadwerkelijk een echte “go“ krijgen voor het sporten in Zegveld.

Foto: Wijnan van Ingen (3de) en Gerwin Kastelein (Kampioen) NK Jeugd leeftijd 11-12 jaar