2011-09-22 20:21

Verslag jeugdwedstrijd Jaarsveld (17 september)

Door Jeannette van Schaik

De laatste wedstrijd van 2011.

Het is alweer het einde van een seizoen springen. De winter gaat beginnen, al dachten sommige mensen dat die al begonnen was. Maar dit keer mochten we niet te veel klagen over het weer, het was niet heel warm en er viel heel af en toe een bui, maar er is een volwaardige wedstrijd gesprongen.

Bij de jeugd C was het een Jaarsveld's onderonsje. En dat zij allen op hun thuisschans sprongen, dat was te merken aan het aantal PR's in deze groep. Er waren 6 springers per groep en met elkaar sprongen zij wel 10 PR's.

Het was Rico Haars die al begon met een nieuw PR. Een afstand van 7.24 meter was een heel eind om te verbeteren voor de C groep springers.
In de eerste ronde lukte het dan ook niemand om verder dan die afstand te springen.

Maar in de tweede ronde was het Marleen Vind die dat wel voor elkaar kreeg. Zij ging goed over en belandde bij 7.70 meter in het zandbed. Hiermee nam zij de leiding van Rico over.

Ook Mark Planken ging beter als ooit over het water heen en zette zijn voeten bij 7.42 meter in het zand neer. Wat die ronde goed was voor een derde plaats.

De derde ronde ging voor Marleen Vink nog beter. Wederom verbeterde zij haar kersverse PR. Ditmaal naar 8.14 meter. En ook Jessica Klever deed mee aan dit PR festijn. Met 7.29 meter nam zij bezit van de derde plaats.

Bij de jeugd B ging het dit keer weer eens om het echte centimeterwerk. De nummer 1 en 2 hadden dezelfde beste afstand gesprongen en daarom moest er naar de tweede afstand gekeken worden.
Tussen de nummers 2 en 3 zat maar 2 centimeter verschil. Echt een spannende strijd in deze groep dus.

Het was Eimert van Ingen die voorzichtig begon met een nette 6.84 meter.
Maar Rogier Kok had er zin in en verbterede de beste afstand gelijk naar 7.71 meter. Hij moest tenslotte de strijd deze dag ook nog tegen zijn vader opnemen vandaar dat hij gelijk maar goed begon.

Tessa van Schaik had er ook zin in en wist zich, heel even, met een afstand van 7.49 meter, naar de tweede plaats te springen.

Het was thuisspringer Jake van Dam die de afstand van Tessa direkt weer verbeterde. Zijn 7.70 was net niet voldoende voor de eerste, maar wel voor een goede tweede plaats in de eerste ronde.

In de tweede ronde verbeterde wel bijna alle springers hun eerste afstand. Het leverde maar voor slechts 1 springer een verbterering in de stand van zaken op.
Het was wederom Jake van Dam. Hij zette de eerste 8 metersprong in de B groep neer. En met 8.01 meter nam hij de lieding in de tweede ronde.

In de derde ronde ging het er echter om spannen. Allereerst sprong Eimert van Ingen een nieuw PR van 7.75 meter en nam daarmee de tweede plaats in beslag.

Zowas Rogier Kok een aantal plaatsjes gezakt en bedacht daar wat aan te gaan doen. Het ging goed en met een nieuw PR van 8.03 nam hij de leiding weer over.
Zeker van de eerste plaats ben je nooit tot het afgelopen is. Het blijft dus spannend, zeker als er zo goed gesprongen word. Dus toen Tessa van Schaik gesprongen had moest Rogier toch even kijken of zij de eerst plaats van hem overnam of net niet. Nou ja, het was beiden niet. Ook Tessa sprong 8.03 meter. Dus werd er naar de andere afstand gekeken. Daarbij had Rogier verder gespongen en bleef dus op de eerste plaats staan.
Daar kwam geen verandering meer in tot het einde van de wedstijd. En zo werd Rogier Kok winnaar van de B groep van de laatste wedstrijd van 2011.

Bij de jeugd A was het Twan Kastelein die met een hele sterke 7.99 meter opende. Maar in de A groep springen de beste springers en dat moet te doen zijn.

Dus verbeterde Casper Boom die afstand direkt naar een 8.25 meter, dat voor vele springers net even ies te ver was. Behalve voor Reinier Overbeek. Hij zette in de eerste ronde een te verbeteren aftand van 8.66 meter neer.

Lennart Baas deed nog wel zijn best en sprong keurig bij 8.04 meter in het zandbed wat in de eerste ronde nog goed was voor een derde plaats.

In de tweede ronde veranderde er niets aan de plaatsen. Maar ook deze springers zette hun beste beentje voor in de derde ronde. En al lukte het velen niet hun afstand nog te verbeteren, er was er 1 die dat wel lukte en goed ook. Het was Jonathan Stigter die iedereen verraste door een nieuw PR van 8.46 meter te springen en daarmee de tweede prijs naar huis mocht nemen.

Na afloop van de prijsuitreiding kregen traditiegetrouw de beste springers van het klassement een prijs mee naar huis. Dit jaar waren het zelfs de beste 10 springers die een prijs kregen. En ook de beste springers per leeftijd kregen een prijs. Daar zijn ook degene bij die dit jaar licentie hebben gesprongen. Dit jaar kregen de beste 10 springers van het klassement een prijs. Dat waren:

1ste prijs Reinier Overbeek 61.10 meter
2de prijs Casper Boom 60.95 meter
3de prijs Fabiënne Overbeek 60.64 meter
4de prijs Andy de Wit 60.33 meter
5de prijs Djazy Koenders 30.31meter
6de prijs Martijn Cromwijk 59.50 meter
7de prijs Lennart Baas 57.24 meter
8ste prijs Twan Kastelein 56.22 meter
9de prijs Femke van Schaik 56.18 meter
10de prijs Jonathan Stigter 55.93 meter