2012-07-01 14:09

Veehandel Spruit Bokaal ondanks zeer dreigende omstandigheden de beste van het seizoen

Met een continue dreiging op regen wisten de polsstokverspringers van de PBH een sublieme wedstrijd te springen.

Vrijwel alle toppers presteerden boven gemiddeld, alleen bij de jongens groep bleef een uitermate hoog niveau uit. Gelukkig voor de springers was de wedstrijd op 5 minuten na versprongen op het moment dat de regen los barste, waarmee alle topsprongen gewoon mee telden.

Jaco de Groot uit Woerden opende als kopman overtuigend. Nadat hij 20.30 meter neer had gezet kwam zijn tweede poging uit op 20.89 meter. Alleen hij zelf was dit seizoen in Nederland verder geweest (21.01 meter). Maar ook Theo van Kooten uit Haastrecht sloot uit zijn slof. In zijn derde voorronde sprong wist hij een afstand van 20.19 meter neer te zetten. Sinds 2009 heeft hij deze afstand niet meer bereikt. Bastiaan de Bruijn completeerde het podium met goede resultaten. Nadat hij in de voorronde de serie 17.78, 17.76 had neergezet verbeterde hij in de finale zijn drie jaar oude persoonlijk record tot 18.70 meter.
Tot slot een plaats van vermelding voor Lambert Groothedde (Jaarsveld). Na een sabbatical van ruim 10 jaar wist de Nederlands kampioen van 1986 en 1988 voor het eerst weer de 15 meter grens te passeren met 15.23 meter.

In da damesgroep was het Wendy Helmes (IJsselstein) die de wedstrijd dicteerde. Nadat zij eerst na 15.16 meter geland was, sprong zij 15.39 meter. Haar tweede klassementsafstand dit seizoen. Dymphie van Rooijen (IJsselstein) moest diep gaan en wist de aanval maar net aan in haar laatste voorrondesprong te pareren met 15.53 meter. Carina den Hartogh uit Woerden werd derde met een nieuw persoonlijk record van 14.44 meter. De ontknoping bleef uit, doordat de laatste twee sprongen van de wedstrijd afgelast werden in de damesgroep. Vermeldingswaardig is het dat alle andere dames een afstand van 13 meter of meer wisten neer te zetten. Een unicum.

Bij de junioren sprong kopman Wilco van Amerongen (Benschop) de wedstrijd op slot. Al in zijn tweede poging wist de kersvers klassementsrecordhouder een afstand van 19.14 meter te springen. Zijn klassement is nu al een halve meter verder dan het record klassement van Jaco de Groot uit 2006. Samen met van Amerongen schitterde de rest van de junioren deze week. Erwin Timmerarends (Montfoort) wist in zijn laatste finalesprong zijn persoonlijk record aan te scherpen tot 19.33 meter. Van Amerongen pareerde op het nippertje met 19.42 meter. Slechts drie centimeter onder zijn eigen topafstand.

Pim Hoogendoorn (Linschoten) volgde op gepaste afstand met een nieuw persoonlijk record van 17.29 meter. Ex aequo met Matthijs van Rooijen (IJssestein) die in de doordeweekse wedstrijd zijn topafstand tot 18.08 meter wist te brengen. Ook Maik Backx (Haastrecht) die in deze editie van de Spruit bokaal in de finale stond met 16.70 meter had een goede week. Doordeweeks tijdens de VKP beveiligingstechniek trofee kwam hij tot 17.30 meter, waarmee hij voor het eerst de 17-meter grens slechtte.

Het jongenstrio Vlasveld (IJsselstein), van Bemmel (Utrecht) en Faaij (Haastrecht) had deze wedstrijd een mattere wedstrijd dan ze al eens gehad hebben. Klassementsleider Jens Vlasveld sprong de wedstrijd naar zijn hand met 16.02 meter. Ronald van Bemmel kwam met 15.69 meter in de buurt, maar wist hem niet te verslaan en ook Ricardo Faaij strandde halverwege: 15.44 meter. Van de 13 wedstrijden die dit seizoen geweest zijn, vulden deze drie mannen nu al 8 keer samen het podium. Een zeer constante top 3. Remco Benschop (Snelrewaard) is de grootste uitdager van het trio. Maar zijn 14.55 meter was ook dit maal te kort voor een podiumplaats.

Volgende week wordt er doordeweeks in Vlist gesprongen. Op dinsdag 3 juli springt om 19:00 uur de tweede klasse. Op woendag 4 juli springt om 19:00 uur de eerste klasse. Daarna zal op zaterdag 7 juli de caravaan terugkeren in Linschoten. Om 15:00 uur springt de eerste klasse, om 19:00 uur springt de tweede klasse. Komt allen. Voor meer informatie. Zie onze website: www.pbholland.com .