2012-07-22 10:33

Ingezonden: A famous Englishman in It Heidenskip?

Dat zou best eens kunnen. De Nationale Fierljep Manifestatie commissie heeft ook dit jaar de NFM verbonden aan een thema en er is gekozen voor het thema \"London\" Alle ljeppers (polsstokverspringers) en alle toeschouwers mogen zich uitdossen in alles wat te maken heeft met London.

De nevenactiviteiten hebben ook alles te maken met Engeland/London en het terrein zal in stijl worden ingericht. Op deze dag binden de Nationale fierljeptoppers Brad Holmwood en Jack the Great (Bart Helmholt en Jaco de Groot) de strijd aan. Ook lokale toppers Rain vander Wall en Tessy Cramer (Rein v/d Wal en Tessa Kramer) zullen niet ontbreken.

Het is al voor de 24e keer dat de NFM gehouden wordt. In 24 jaar tijd zijn er veel dingen veranderd. De schansen zijn verbeterd, men is met beter materiaal gaan springen en de springers zijn beter getraind en verder gaan springen. Inmiddels is de NFM uitgegroeid tot één van de meest aansprekende fierljepwedstrijd. Alle toppers en alle toppers in spé kijken vol spanning uit naar deze wedstrijd. 28 juli 2012 is de dag dat een ieder zich kan meten met de absolute fierljeptop.

Om 9.30 uur wordt gestart met de eerste voorronde. In de eerste voorronde kan men zich plaatsen voor de tweede voorronde of zelfs voor de finale. De tweede voorronde start om 13.00 uur. De gehele dag wordt er gesprongen én aangemoedigd in Londonse sfeer en is er volop vertier voor kinderen.

De finale start om 19.00 uur met, zoals gewoon voor de NFM, met een spetterende openingsact. De beste 16 senioren, de beste 16 junioren, de beste 8 dames en de beste 8 jongens zullen strijden om de gouden, zilveren en bronzen hanger. In de twee-en een half uur durende wedstrijd mogen de fierljeppers 4 sprongen maken om de proberen de verste sprong van de avond te maken. De fierljepper (per categorie) die de verste afstand op het scorebord laat noteren wint de NFM krans, de gouden hanger en verkrijgt eeuwige roem. Na afloop van de wedstrijd en de prijsuitreiking zal er een feest losbarsten met een waanzinnig goede DJ.