media Friesch dagblad
2012-07-22 11:39

Chattaway keert terug op NFM na interview met FD

Andy Chattaway, wie kent hem niet?

De man die sinds 1992 op het NFM actief was als Britse fierljepper, deed in 2010 voor het laatst mee aan de jaarlijkse wedstrijd in It Heidensklp. Met de editie van 2012 in aantocht vroeg de sportredactie van het Friesch Dagblad zich af hoe het toch met de Brit zou zijn... En dus ging fierljepverslaggever Gerard Bos op zoek naar Chattaway. Het resultaat is een groot verhaal met vele foto\'s, op zaterdag 21 juli in de weekeindebijlage van de krant.

Daarin meldt Chattaway dat hij, net als in 2011, niet van de partij is in 2012. Dat was jammer, zo vertelde de Brit tijdens het interview. Toen hij van de journalist hoorde dat Londen het thema van deze NFM wordt, werd zijn teleurstelling nog groter.

Maar zie daar: het Friesch Dagblad kreeg vrijdagavond een mailtje van Chattaway dat hij van gedachten veranderd is naar aanleiding van het interview. ,,Ik heb zoveel mooie herinneringen aan het NFM en die kwamen allemaal ineens boven. Toen ik ook nog hoorde dat Londen het thema van dit jaar is, heb ik me bedacht. Ik kom dus alsnog naar de NFM dit jaar!

It Heidenskip mag zich gaan verheugen op een bezoek van de inmiddels 48-jarige Brit die bijna twintig jaar lang een vaste gast was in het Friese gehucht.

Het interview vindt u in de editie van het Friesch Dagblad van zaterdag 21 juli.