2013-06-02 20:35

Junioren domineren polsstokverspringen.

Tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag om het kampioenschap van Jaarsveld werd opnieuw de verste afstand gesprongen door een junior. In de zevende wedstrijd van het seizoen was dit alweer voor de zesde keer het geval.

Het was Wilco van Amerongen die in de allerlaatste sprong van de middag met een formidabele 19.77m de titel voor zich op wist te eisen. Met dit prachtige kampioenschapsrecord wist hij zijn titel te prolongeren. De Benschopper is dit seizoen in de juniorengroep nog ongeslagen. Maar ook Rian Baas (Oudewater) wist met zijn 18.77, en dus een tweede plek, verder te springen dan de winnende afstand bij de senioren. Ook Matthijs van Rooijen leek dat te gaan lukken maar zijn verste sprong werd afgekeurd omdat hij meer tijd had verbruikt dan de toegestane twee en een halve minuut. Nu bleef de IJsselsteiner steken op 17.11m, een derde plek.

Jaco de Groot sprong met 18.22m het verst bij de senioren. Het was de zevende keer op rij dat de Woerdenaar het kampioenschap van Jaarsveld op zijn naam schreef. “De afstanden zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar vorig jaar begon ik met 20m sprongen en eindigde ik het seizoen met 18m sprongen, en dit seizoen probeer ik dat om te draaien” aldus de Groot. Op enige afstand eindigde “thuisspringer” Bastiaan de Bruijn met 16.94m op een tweede plek. Het brons was met 16.63m voor Theo van Kooten uit Haastrecht.

Club- en plaatsgenoot Ricardo Faaij ging er na een spannende strijd in de jongensgroep uiteindelijk met de titel vandoor. Hij sprong een keurige 16.33m. Titelverdediger Ronald van Bemmel bleef steken op 15.09m, en werd daarmee tweede. Met 14.12m werd Robert Benschop uit Snelrewaard derde.

Met een schitterend kampioenschapsrecord van 15.17m ging de titel bij de dames voor de vierde keer in haar carrière naar Dymphie van Rooijen uit IJsselstein. Het zilver was met 14.12m voor Carina den Hartogh uit Woerden, en met 13.90m pakt Wendy Helmes uit IJsselstein het brons.

Vrijdagavond vindt de eerste wedstrijd plaats in de nationale competitie. Deze begint om 19.30 uur in het Friese Bergum.

Zaterdag a.s. wordt er in Linschoten vanaf 14.30 uur in Linschoten gesprongen om de van Vaart bokaal.