logo-zegveld.jpg
2013-07-20 14:42

Zegveld opent nieuwe accommodatie polsstokverspringen

ZEGVELD Afgelopen vrijdag is onder grote publieke belangstelling de nieuwe polsstokaccommodatie geopend in de Nijverheidsbuurt tussen Zegveld en Woerden.

De aanwezigen konden op deze mooie zomeravond genieten van de eerste jeugdwedstrijd op de schansen van Zegveld. De verste sprong van de avond werd gemaakt door verenigingslid Kenzo Hielema (Kockengen). Hij sprong een afstand van 9.46 meter, wat uiteraard meteen een schansrecord betekende. Vlak achter Kenzo Hielema werd clubgenoot Eimert van Ingen (Zegveld) tweede en Gerco van Oort (Lopik) werd derde.

Naast de jeugdwedstrijd was er ook een demonstratie van topspringers uit de regio waaronder Jaco de Groot uit Woerden. Ook konden bezoekers zelf springen over het pupillenschansje. Hier werd veel gebruik van gemaakt en er waren regelmatig sprongen in het water te zien.

De Polsstokvereniging Zegveld heeft ruimte voor ruim honderd springers. Elke maandag en donderdagavond wordt er getraind en belangstellenden zijn zeer welkom om op deze avonden langs te komen.

De opening van de accommodatie werd ingeleid door de volgende sprekers:
• Anton Kastelein, voorzitter van de vereniging Zegveld
• Arie Hoogendoorn, Leader
• Ruud Kwakkenbos, directeur Rabobank
• Martin Schreurs, Wethouder en locoburgemeester Gemeente Woerden
• Jan Kooijman, voorzitter Polsstokbond Holland