media Friesch dagblad
2013-08-26 19:38

Friezen missen enkel boot bij junioren: Baas kampioen

Terwijl de winnaars van het NK fierljeppen bij de senioren, jongens en dames stuk voor stuk uit Fryslân kwamen, bleef de titel bij de junioren in Hollandse handen

Rian Baas uit Oudewater had in de voorronde 19,35 genoteerd en stak daarmee onder meer Hans Ulco de Boer, Sytse Bokma en Age Hulder de loef af.

De laatste finalepoging van De Boer zag er veelbelovend uit, maar de stok ging scheef en de Jutrijper landde buiten de sector. ,,Zo zonde, want ik dacht na twee klimslagen echt dat ik het zou gaan redden. De stok ging alleen ineens naar links en dan ben je helaas gezien”, treurde de Fries kampioen.

Hulder op zijn beurt wist het tot zijn eigen teleurstelling niet eens tot de eindstrijd te schoppen, terwijl hij niet eens zo’n slecht gevoel overhield aan zijn sprongen. ,,Technisch gezien waren ze hartstikke goed, maar het kwartje viel telkens net de verkeerde kant op. Het verschil tussen geweldig en helemaal niets is dan heel klein en het is jammer dat het seizoen nu zo eindigt. Maar ik zit niet bij de pakken neer, hoor. Ik heb alsnog een mooi seizoen gehad.”