2004-05-17 17:13

Geblesseerde toppers missen seizoenstart

POLSBROEKERDAM – Geen Theo van Kooten, Remco van den Berg en Tino Leliveld bij de seizoenstart van het polsstokverspringen in Polsbroekerdam.

Van Kooten, winnaar van het klassement van vorig jaar, keek met een buikspierblessure toe, Remco van den Berg zit na een enkelblessure in het gips en de Bodegraver Tino Leliveld is aan het afbouwen en zal niet meer regelmatig springen.

Dat maakte de wedstrijd bij de senioren een stuk eenvoudiger voor de tegenwoordig in Waarder wonende Erik Bos. Van de slechts acht deelnemende senioren kwam Bos met 16.44 meter het verst. Duidelijk minder dan de afstand die vorig jaar in de openingswedstrijd door Remco van den Berg werd gesprongen: 17.48 meter.

Een zeventienmetersprong viel dit keer slechts te noteren in de rubriek junioren. De 16-jarige Linschotenaar Floris van Elzakker, die deze zomer voor het eerst in deze categorie uitkomt, maakte een geweldige sprong van 17.18 meter. Hij verbeterde zijn persoonlijk record, dat op 16.68 meter stond, ruimschoots. Jaco de Groot werd tweede met 16.75 meter en Bastiaan de Bruin derde met 15.56 meter.

Jarno Knijff, vorig jaar kampioen bij de jongens maar nu junior, was niet van de partij. De zege in de rubriek jongens ging naar Christiaan Spruit uit Oudewater met 14.54 meter gevolgd door Sebastiaan van Oord en Jan-Willem de Groot met resp. 13.23 en 13.14 meter.

Bij de dames moet kampioen Margriet Kamphof na het stoppen van de oudgedienden Marja van Eijk en Willeke van Dijk de aanstormende jeugd van zich afschudden. Dat lukte in de derde beurt met een prima sprong van 12.96 meter. Liesbeth de With, een nichtje van de vroegere kampioen Aart de With, haalde 12.42 meter en Gelieny van der Pauw 12.34 meter. Zaterdag wordt vanaf 14 uur gesprongen in Linschoten.