2014-06-01 16:04

Kampioenschap van Jaarsveld ontbrandt in de finale

Afgelopen zaterdag werd er gesprongen om het kampioenschap van Jaarsveld, en de wedstrijd ontbrandde in drie van de vier categorieën pas in de finale

In de jongensgroep was de wedstrijd, achteraf bekeken, al in de eerste voorronde beslist. Robert Benschop sprong 16.13m, en dat betekende de verste afstand in deze groep. De springer uit Snelrewaard verstevigde daarmee ook zijn leidende positie in het Next vastgoed klassement, wat betekend dat hij de leiderstrui wat strakker om de schouder draagt. Kevin de Jong (Stolwijk) verbeterde deze middag zijn p.r. en bracht het op 15.30m, goed voor het zilver, en thuisspringer Auke de Wit werd met 14.78m derde.

Nadat ze vorige week al het kampioenschap van de Lopikerwaard had gewonnen, verraste Doriene de Wit deze dag opnieuw. De Oudewaterse sprong net als verleden week een nieuw p.r. en bracht het nu op 14.86m. Het was echter niet genoeg om kampioen te worden, want in de finale sprong Dymphie van Rooijen 15.01m en wist daarmee voor de derde keer op rij, en de vijfde keer in totaal de titel voor zich op te eisen. Met 14.01m pakte Liesbeth de With, uit Woerden het brons.

De top drie van het Next vastgoed klassement bij de junioren wist zich ook te plaatsen voor de finale. Lange tijd zag het er naar uit de Ricardo Faaij uit Haastrecht er met de titel vandoor zou gaan. Met een fantastische 18.40m zette hij al in de eerste sprong de boel goed op scherp in deze groep. Maar in de finale wist een ontketende Erwin Timmerarends (Montfoort) zich met een formidabele 19.47m alsnog naar de overwinning te springen. Thomas van Midden (Vlist) pakte met 17.18m het brons.

Met uitzondering van twee smaakmakers maakten de senioren er deze middag niet veel van. Er moesten opvallend veel natsprongen worden genoteerd. De eerste positieve uitzondering kwam op naam van Laurens Lekkerkerker (IJsselstein), en lid van de afdeling Jaarsveld die zijn p.r. uit 2011 verbeterde en het bracht tot 18.04m. Met deze afstand pakte hij het zilver. Wilco van Amerongen sprong één keer naar behoren en pakte met 17.65m het brons. Jaco de Groot die in de voorronde al een schitterende 19.27m had gesprongen ontbrandde in de finale helemaal. Met een onwaarschijnlijke 20.50m, zijn tweede afstand dit seizoen gesprongen, pakte hij voor de achtste keer op rij de titel.

Aankomende week vertrekt de polsstokkaravaan naar Linschoten, waar er zaterdag vanaf 18.30 uur gesprongen word om de veehandel Spruit Bokaal.