logo-zegveld.jpg
2014-06-22 12:29

Zegvelds Kampioenschap polsstokverspringen aanstaande

ZEGVELD – Zaterdag 28 juni is het eerste officiële Zegveldse Kampioenschap polsstokverspringen op de eigen accommodatie. De laatste twee grote schansen worden deze week geplaatst en daarmee is de accommodatie gereed voor de eerste complete wedstrijdcyclus.

’s Middags om 14:30 uur is er een eerste klasse wedstrijd van de Polsstokbond Holland. ’s Avonds om 18:30 uur is er een tweede klasse en jeugdwedstrijd.

De afgelopen jaren is er al een groep springers actief vanuit Zegveld/ Woerden en de eigen vereniging heeft al een aantal favorieten aan de start staan. Gerwin Kastelein won afgelopen zaterdag in Polsbroekerdam zijn eerste kampioenstitel in de Jongenscategorie. Hij zal op zijn eigen schans zeker een poging doen om dit kunststukje te herhalen.

Paul van Meijeren heeft dit jaar het Zegveldse record op zijn naam gebracht. Het jonge bestuurslid van de vereniging is hard op weg naar de absolute top van Nederland en zal komende zaterdag alles doen om zijn record scherper te stellen en boven de 17 meter te brengen.

Zowel Kastelein als van Meijeren azen niet alleen op de dagtitel, maar ook de schansrecords. Immers, met het in gebruik nemen van de nieuwe schansen liggen deze records voor het grijpen.

Ook bij de tweede klasse en jeugdwedstrijd ’s avonds doet er een flink contigent aan springers van de vereniging mee (uit Zegveld, Woerden, Kockengen). Zij zijn de snel aanstormende talenten en zullen erop gebrand zijn om het eigen publiek te vermaken met spectaculaire sprongen.

Vorig jaar op 19 jui is de accommodatie in Zegveld officieel geopend met een kampioenschap voor de jeugd. De afgelopen winter is er ruimte gevonden om, naast de al geplaatste grote schans, nog twee grote schansen te plaatsen. Daarmee is de accommodatie gereed voor alle wedstrijden op alle niveaus.

In de week voorafgaand aan het kampioenschap moeten de laatste twee schansen geplaatst worden en de wedstrijdcyclus van komende zaterdag georganiseerd worden. Het is indrukwekkend om te zien hoe de Zegveldse gemeenschap zich samen met de “polsstokgemeenschap” maximaal inzet om dit voor elkaar te krijgen. De energie die met elkaar geleverd wordt is hartverwarmend en legt een prachtige basis voor jarenlang sportplezier.