logo-polsbroekerdam.jpg
2015-06-04 23:39

Baas wederom kampioen

Woensdagavond is na een spannende voorronde Baas weer kampioen geworden tijdens de wedstrijd om de Uw Groene Vakwinkel Bokaal in Polsbroekerdam.

In de eerste ronde ging Maik Backx aan de leiding met 17.74 mtr en kon de poging van Rian Baas als mislukt worden beschouwd. De tweede ronde liep het al beter en pakte hij de leiding met 18 meter 10. Backx en De Groot konden ook in de derde ronde de leiding niet overnemen DeGroot bleef steken op 17meter84 en Baas sprong weer verder 19.33 meter. In de finale mocht ook Bastiaan de Bruin uit de senioren A nog meestrijden om de bokaal maar er is niemand in geslaagd om Baas te verslaan.

Bij de dames won verrassend, de als vijfde geplaatste in de finale, Liesbeth de With. De dames zaten erg dicht op elkaar en in eerste finale poging sprong De With 17 centimeter verder dan de leidster uit de voorronde Dymphie van Rooijen. Deze had toen nog twee pogingen om de leiding weer over te nemen. Zij kwam wel dicht bij 14meter45 maar De With won de wedstrijd met 3 centimeter, 14 meter 48

Timmerarends was bij de junioren de sterkste, hij won in een spannende strijd met een afstand van 17 meter 40 van Pim Hoogendoorn en Paul van Meijeren. Ricardo Faaij kwam er vandaag niet aan te pas hij werd vierde in de rij.

Bij de jongens sprong de pas 13 jarige Chris Anker super goed, met een nieuw PR van 15.28 wist hij zich in zijn eerste sprong al te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk zou dit genoeg zijn voor de derde plaats, achter Matthieu van Vuuren 16.18 en Gerwin Kastelein 15.86.

Volgende wedstrijd is wederom in Polsbroekerdam, op zaterdag 6 juni a.s. om 14.30 uur. Dan is er de jubileumwedstrijd en zal er gesprongen worden om het Kampioenschap van de Lopikerwaard.