logo-polsbroekerdam.jpg
2015-06-08 13:10

Polsstokkerdam viert 40e verjaardag tijdens Kampioensschap van de Lopikerwaard.

Afgelopen zaterdag bestond Polsstokkerdam 40 jaar en dat werd gevierd tijdens het kampioenschap van de Lopikerwaard. Geen verkeerde wedstrijd voor een jubileum, gezien de mooie prijzen (uitgereikt door de burgemeester van Lopik), het publiek, radioverslaggevers en ook de provinciale tv was uitgerukt om de wedstrijd te komen aanschouwen.

De senioren categorie kent dit jaar een ander beeld, Jaco de Groot (Woerden) wint al jaren bijna alles in de Samenwerking competitie. Vorig jaar kwamen Junioren Wilco van Amerongen (Benschop) en Rian Baas (Oudewater) over naar de Senioren en leek Jaco de Groot daarmee zijn lang gehoopte concurrentie te krijgen. Die kreeg hij, Rian Baas heeft tot nu toe drie van de vijf wedstrijden gewonnen, ook draagt hij de leiderstrui, en daar leek de man uit Woerden de eerste wedstrijden geen antwoord op te hebben. Rian Baas die de hele wedstrijd eerste stond met 18.68m en daarna 19.05m leek weer de man uit Kamerik op de tweede plaats te gaan zetten, maar in de finale sprong Jaco de Groot bijna twintig meter (19.97m), daar had Rian Baas in zijn laatste sprong niet van terug. Jaco de Groot werd kampioen van de Lopikerwaard en daarmee lijkt hij zijn vorm weer te hebben gevonden. Thomas van Midden (Vlist) werd nog knap derde met 17.75m.

Bij de dames categorie lijkt Dymphie van Rooijen (Harmelen) er weer met kop en schouders boven uit te steken, ondanks dat ze niet helemaal lekker in de wedstrijd zat wist ze toch eerste in de Dames Topklasse te worden met een afstand van 14.24m, haar concurrente Wendy Helmes (IJsselstein) volgde haar met een afstand van 14.08m. Jessica Snoek (Oudewater) werd derde met 13.76m en lijkt zo toch ook in vorm te komen.

Bij de Junioren wint ook dit jaar Erwin Timmerarends (Montfoort) de ene na de andere wedstrijd, maar net als bij de Senioren hebben we dan toch een soort verrassing, want het is Ricardo Faaij (Haastrecht) die er in de finale met de titel vandoor ging, een hele mooie sprong van hem deed alle handen op elkaar doen gaan, 18.57m. Erwin Timmerarends werd tweede met 18.36m en Rick Stigter (Utrecht) derde met een persoonlijk record van 17.12m, houd ook deze man in de gaten.

De jongens categorie lijkt alle kanten op te kunnen, elke week zijn er hier grote aardverschuivingen en worden de titels steeds verdeeld, ook de leiderstrui is vorige week weer om andere schouders gegaan, Gerwin Kastelein (Zegveld) de leider van het De Samenwerking Klassement, zette zijn goede vorm verder met een hele mooie stijl wist hij 16.15m te springen en daarmee kampioen bij de Jongens te worden. De talentvolle Matthieu van Vuuren (Benschop) werd tweede met een afstand van 15.50m en Jelle Timmerman (Montfoort) werd derde met een afstand van 15.12m.

De volgende wedstrijd is op 9 juni (tweede klas) en 10 juni (eerste klas) in de Vlist.