profiel dymphievanrooijen
2015-07-09 10:32

NEDERLANDS RECORD OPNIEUW IN HANDEN VAN DYMPHIE VAN ROOIJEN

Linschoten, het heeft slechts enkele weken geduurd. Op 20 juni jl. raakte Dymphie van Rooijen uit Harmelen haar Nederlands Record polsstokverspringen kwijt aan Marrit v/d Wal, de Friezin die als eerste dame de magische grens van 17 meter bedwong.

Gisterenavond, tijdens de 1e klas wedstrijd in Linschoten, wist Dymphie het Nederlands Record, dat sinds 2009 voor lange tijd onafgebroken in haar handen was, te heroveren. 17.14 meter!

De recordafstand bij de dames polsstokverspringsters was al sinds 2009 in handen van de Hollandse dame Dymphie van Rooijen, lid van Polsstokvereniging Polsbroekerdam. In 2009 sprong zij 16.34 meter en in enkele stappen zette zij dit scherper tot 16.91 meter.

Totdat op 20 juni jl. in ’t Heidenskip (Friesland) Marrit van der Wal de eerste springster was die over de 17 meter sprong. Het was even schrikken in de Hollandse gelederen, maar Dymphie heeft het record met een fantastische sprong (17.14 meter) weten te heroveren.

De blijdschap op en om de schansen was groot, zowel bij de springster als bij het publiek. Na de winst op de Friezen in de jaarlijkse Tweekamp, een paar dagen eerder, doen de Hollandse springers opnieuw van zich spreken.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het Nederlands Kampioenschap op 22 augustus a.s. in Vlist. De Hollandse senioren, junioren, en jongens (ook zij brachten fraaie afstanden op de borden) en de Hollandse dames lijken er klaar voor.