logo-polsbroekerdam.jpg
2015-07-16 21:10

Overbeek jeugdige kampioen Zuivelmakersbokaal

Al in haar eerste sprong zette de jeugdige Fabiënne Overbeek (Benschop) een prachtige afstand neer van 14.46 mtr

De andere springers hebben hun uiterste best gedaan om deze afstand te springen maar niemand slaagde daarin. Kimberly Engelhard (Haastrecht) kwam in de finale ronde nog het dichtst bij met 14.44 mtr., zij werd tweede in de finale. In de wedstrijd verbeterde Overbeek zich nogmaals naar 14.51 mtr. Wendy Helmes (IJsselstein) 14.23 mtr. en Jessica Snoek (Oudewater) `14.10 mtr. probeerde zich wel te verbeteren maar zij sprongen niet verder en werden derde en vierde. Dymphie van Rooijen (Harmelen) en Joriene Baas (Oudewater) waren wegens vakantie niet aanwezig.

Bij de senioren stond Jaco de Groot (Woerden) op eenzame hoogte, Rian Baas (Oudewater) is nog steeds geblesseerd. De Groot sprong in zijn tweede poging een mooie afstand van 19.51 mtr. en schreef daarmee gelijk het kampioenschap op zijn naam. Bastiaan de Bruijn (Lopik) werd tweede met een afstand van 17.99 mtr. en Laurens Lekkerkerker(IJsselstein) werd derde.

Junior Erwin Timmerarends (Montfoort) kwam nog het dichtst bij de afstand van De Groot, 19.44 mtr. en schreef hiermee het kampioenschap bij de junioren op zijn naam voor Rick Stigter (Utrecht) en Robert Benschop (Snelrewaard).

Bij de jongens was Gerwin Kastelein (Zegveld) de beste van de dag 16.89 mtr. en werd kampioen voor Daniël Cluistra (Oudewater) en Matthieu van Vuuren (Benschop).

Aanstaande zaterdag, 18 juli, zullen er weer wedstrijden zijn. Dan is de traditionele polsstokdag in Polsbroekerdam en zal er gesprongen worden om de JEVA Bokaal. De wedstrijd begint dan om 14.00 uur. In de morgen, om 11.00 uur is er een tweede klasse wedstrijd met een jeugdwedstrijd.

Iedereen is dan weer welkom.