2015-08-17 16:47

NK Polsstokverspringen in Vlist

Na een spannend seizoen mogen de beste springers uit Holland en Friesland zich met elkaar meten tijdens het Nederlands Kampioenschap.

Het De Samenwerking klassement, wat gebaseerd is op de verste sprong uit de beste 7 wedstrijden van elke springer, bepaald wie er mag deelnemen uit aan deze wedstrijd.

De Senioren groep wordt aangevoerd door Jaco de Groot en Rian Baas, maar er zijn hier 3 Vlistertroeven: Theo van Kooten die altijd kan pieken, Thomas van Midden die als geen ander op een kampioenschap goed voor de dag komt en Maik Backx die zijn seizoen wil bekronen met enkele topsprongen.

Bij de dames gaan naast kopvrouw Dymphie van Rooijen en Wendy Helmes nog een zestal springsters de strijd aan. Uit Vlist zitten hier Kimberly Engelhart en Julia van Eijk bij.

Erwin Timmerarends is de favoriet bij de junioren en na zijn Nederlands record van 20.70 m. zijn alle ogen gericht op dit supertalent. Ricardo Faaij heeft het thuisvoordeel en is daardoor een grote kanshebber.

Bij de jongens is de strijd volledig open en is het tot de laatste wedstrijd a.s. woensdag 19:00 uur in Vlist de vraag wie er mag deelnemen. Kortom er wordt volop strijd verwacht op de schansen in Vlist.

Graag zien wij U op Zaterdag 22 Augustus 13:30 uur bij een sportief, spannend en gezellig Nederlands Kampioenschap.

Wie hierbij aanwezig wil zijn kan fiets of auto parkeren op de West-Vlisterdijk. Er zijn borden die verwijzen naar dit mooie evenement. meer info: http://nk.pcvlist.nl/