logo-polsbroekerdam.jpg
2016-05-08 22:37

Seizoensstart polsstokverspringen zonder verrassingen

Zaterdag 7 mei werd de eerste polsstokverspringwedstrijd van het seizoen gesprongen in Polsbroekerdam. Tijdens de wedstrijd ging het om de ‘Uw Groene Vakwinkel-Bokaal’ en werden de leidersshirts, welke symbool staan voor lijstaanvoerders van het De Samenwerking-klassement, voor het eerst uitgereikt.

Onder een zacht windje en een felle zon lieten de favorieten zich direct zien, waarbij de Benschopse jongen Reinier Overbeek de meeste indruk maakte. Met een nieuw leeftijdsrecord van 17.46 meter liet hij zien dat hij in de afgelopen winter een stap heeft gemaakt. Hierbij liet hij favoriet Gerwin Kastelein achter zich, welke ook niet onverdienstelijk sprong.

In de seniorencategorie pakte, zoals verwacht, Jaco de Groot (Woerden) de leiderstrui en de wedstrijd. Nadat Rian Baas (Oudewater) de eerste 19-meter noteerde (19.30 m), kwam De Groot er direct overheen met een afstand van 19.77 meter. Ook Thomas van Midden wist met 19.37 het publiek in extase te krijgen, deze sprong was voldoende voor het zilver. Verrassend was de finalepositie van Jos van der Vlist (Benschop). Met een nieuw persoonlijk record van 17.70 meter wist hij zich, vanuit de A-groep, tussen de toppers te springen.

De dames maakten het in de eerste wedstrijd erg spannend. Waar afstanden nog niet denderend waren, wist Dymphie van Rooijen (Harmelen) met 14.06 nipt te winnen van Fabienne Overbeek, welke tot 13.88 kwam. Ook de Haastrechtse Kimberly Engelhard wist 13-meter te springen (13.45 m), echter de overige dames kenden een stroeve seizoenstart.

Ricardo Faaij (Haastrecht) liet in de eerste wedstrijd direct zien superieur te zijn bij de junioren. Drie van zijn sprongen waren voldoende om de overwinning op zijn naam te schrijven. In zijn laatste sprong kwam Faaij tot een afstand van 18.75 meter, waarbij hij de concurrentie ruim twee meter achter zich liet. Paul van Meijeren (Zegveld) volgde met een afstand van 16.43 meter.

Zaterdag 14 mei zal de volgende wedstrijd plaatsvinden, waarbij zal worden gesprongen om de Installatiebedrijf Van der Vaart Bokaal. Deze wedstrijd vindt plaats in Linschoten, waarbij de schansen opnieuw worden geopend, na een winter-lange renovatie. Aanvang van de wedstrijd: 14.30 uur.