logo-linschoten.jpg
2016-07-18 13:12

Wendy Helmes terug op nationaal topniveau

Afgelopen zaterdag tijdens de Van Vliet Caravans Cup in Linschoten lieten de dames zich van hun beste kant zien. Ondanks de afwezigheid van aanvoerster Dymphie van Rooijen sprongen er maar liefst drie dames over de vijftien meter.

Toch was Wendy Helmes uit IJsselstein een klasse apart. Met haar nieuwe persoonlijke record van 16,80 meter is ze de op twee na beste dame in de polsstokgeschiedenis. Op de tweede plek bij de dames eindigde Kimberly Engelhard (Gouda) met een persoonlijk record van 15,30. Carina den Hartogh (Woerden) maakte het podium compleet met 15,02. Dymphie van Rooijen weet dat de concurrentie sterker is geworden als zij terug is van vakantie. Ook in Friesland lieten de dames van zich horen, want Marrit van der Wal pakte het Nederlands Record af van Van Rooijen met een sprong van 17,58 meter.

Bij de senioren won thuisspringer Erwin Timmerarends (Montfoort) met 19,83. Hiermee was hij net iets verder dan Thomas van Midden (Vlist) en Rian Baas (Oudewater) die het met respectievelijk 19,79 en 19,65 zeker niet slecht deden. Jaco de Groot uit Woerden kon met 19,05 geen potten breken. De senioren A lieten wel zien dat ze steeds dichter bij het niveau van de topklasse komen. Werner Kamphof (Oudewater) verbeterde zijn oude record uit 2007 naar 18,57 meter. Arno Baas (Oudewater) en Laurens Lekkerkerker (IJsselstein) sprongen ook topklasse waardige afstanden met 18,27 en 17,88 meter.

Daniel Cluistra (Oudewater) was de grote verrassing bij de junioren. De springer uit Oudewater had in zijn sprong genoeg tijd om helemaal naar de top van de polsstok te klimmen en zijn persoonlijk record flink te verbeteren. De 18,49 meter die hij neerzette was zelfs te ver voor Ricardo Faaij (Haastrecht). Terwijl hij woensdag nog een persoonlijk record van 19,68 sprong bleef hij nu steken op 16,77 meter. Job den Hollander (Benschop) werd knap derde met 16,68. Ook dit was een nieuw persoonlijk record voor de springer die pas dit jaar is begonnen met de sport.

In de jongens topklasse won Reinier Overbeek (Benschop) met 16,27. Hij kan nog veel verder springen, want woensdag evenaarde hij het Nederlands Record van 19,24 meter. Gerwin Kastelein (Zegveld) en Lucas van Eijk (Haastrecht) maakten met 16,08 en 15,05 het podium compleet.

Tenslotte werd er nog gesprongen in de dames A klasse. Hierin was Brenda Baars (Benschop) de sterkste met 13,38. Gerianne Boer (Kamerik) en Marlinda Cluistra (Oudewater) werden tweede en derde met respectievelijk 13,04 en 12,30.

De volgende wedstrijden zijn komende week in Polsbroekerdam, onder andere staat zaterdag 23 juli de JEVA-bokaal op het programma.

Door: Ronald van Bemmel